Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

19 Δεκεμβρίου, 2020

Συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας - Από 28/12 τεστ κορωνοϊού σε 130 σταθμούς στρατιωτικών μονάδων - Συνεχίζονται αδιάκοπα οι υπόλοιπες 7 δράσεις - Σχόλιο

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, αναφερόμενος στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επικείμενη διενέργεια ελέγχων (Rapid Tests) για Κορονοϊό, σε πανελλαδική κλίμακα ως ακολούθως:

«Από την αρχή της πανδημίας, το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνδράμει τα αρμόδια Υπουργεία στο έργο της αντιμετώπισης της υγειονομικής απειλής του COVID-19, θέτοντας στη διάθεσή τους εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς και κρίσιμα υλικά, καθώς και χώρους νοσηλείας.

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας που καταβάλλεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού έναντι του κορονοϊου, συμμετέχοντας σε ένα Πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας και τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test).

Οι παραπάνω σταθμοί δειγματοληψίας έχουν ήδη αναπτυχθεί σε 73 πόλεις της ελληνικής επικράτειας από 97 Μονάδες και των τριών Κλάδων των ΕΔ, συμπεριλαμβανομένων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καλύπτοντας έτσι και τις 13 διοικητικές Περιφέρειες της Χώρας.

Οι σταθμοί είναι στεγασμένοι σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των στρατιωτικών Μονάδων και έχουν ήδη στελεχωθεί με ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ η Πολιτική Προστασία μας έχει διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, δηλαδή kit των rapid-test, tablet, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού.

Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες το επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται στους εν λόγω σταθμούς για την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων. Η προσέλευση θα γίνεται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες και κατόπιν ραντεβού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την Πολιτική Προστασία, η οποία θα έχει την ευθύνη της εκδήλωσης περαιτέρω ενεργειών σε περίπτωση καταγραφής θετικών δειγμάτων, όσο και της στατιστικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα με το ανωτέρω πρόγραμμα, συνεχίζεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στο προσωπικό των ΕΔ και των οικογενειών τους, αλλά και την ανακούφιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου από την υγειονομική κρίση.

Ειδικότερα, συνεχίζονται αδιάκοπα οι εξής 7 δράσεις:

Η διάθεση στο Υπουργείο Υγείας 35 απλών κλινών νοσηλείας και 18 κλινών ΜΕΘ στα 401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝΕ, ΝΝΑ και 251 ΓΝΑ Στρατιωτικά Νοσοκομεία για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αντιμετώπισης περιστατικών COVID-19.

Η διάθεση κλινών ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.

Η διάθεση 2 κλινικών του 424 ΓΣΝΕ, δυνάμεως 28 κλινών έκαστη, για τη μεταφορά των μη COVID περιστατικών των Αγγειοχειρουργικών- Νευροχειρουργικών Χειρουργικών κλινικών του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκειμένου οι αντίστοιχες κλινικές του ΑΧΕΠΑ να διατεθούν για ασθενείς με λοίμωξη από κορονοϊό.

Η ανάπτυξη και λειτουργία της 300 Κινητής Υγειονομικής Μονάδας Εκτάκτων Αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 ΓΣΝΕ.

Η υποστήριξη του ΕΚΑΒ στο έργο της μεταφοράς μη COVID περιστατικών (όπως αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς) με ασθενοφόρο του 424 ΓΣΝΕ.

Η διάθεση διακοσίων τριάντα δύο (232) στελεχών Υγειονομικού στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στον ΕΟΔΥ, στα Εργαστήρια Αναφοράς Κορονοϊού Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας Εχίνου καθώς και στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η παρασκευή και διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου Υγείας και των ΕΔ.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς να κάνουν καμία έκπτωση στην εκτέλεση της κύριας αποστολής τους, διαθέτουν την τεχνογνωσία και την ετοιμότητα να σταθούν αρωγοί στο κοινωνικό σύνολο, συμμετέχοντας με τις δυνάμεις τους στο κοινό εθνικό μέτωπο κατά του κορονοϊού για την προάσπιση της μείζονος αγαθού της δημόσιας υγείας.

Σας ευχαριστώ, εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές με υγεία και δύναμη.»

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας


 Δεν γνωρίζω αν ένα από τους 130 σταθμούς θα είναι στην Σαμοθράκη, αλλά πιστεύω πως όχι.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πάντα είναι στον λαό και στις ομάδες που δοκιμάζονται σε διάφορες περιστάσεις. Η συνεισφορά του Ελληνικού Στρατού και των υπολοίπων σωμάτων είναι μεγάλη και αξιέπαινη. Δεν θα μπορούσαν οι Ε.Δ της Πατρίδας μας να είναι απούσες από αυτήν την δοκιμασία του τεχνητού ιού - κορωνοϊού που δοκιμάζει όλη την ανθρωπότητα. Στην μεγάλη κρίση του δεύτερου κύματος που έπληξε την Ελλάδα τον Νοέμβριο και δεν ελήφθησαν έγκαιρα προληπτικά μέτρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν παρούσες με το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο να δημιουργεί αστραπιαία μία υπαίθρια μονάδα. 

Τώρα βλέποντας ότι το σύστημα Υγείας δεν επαρκεί σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υλικά (τεστ κλπ), κάνει αυτήν την τεράστια προσφορά ανθρωπιάς και μάλιστα μέσα στις ημέρες των εορτών.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΩΝ ΕΝΌΠΛΩΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΎΝ ΤΗΝ ΘΗΤΕΊΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ ΜΈΧΡΙ ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ !!!

ΑΞΙΟΙ - ΑΞΙΟΙ - ΑΞΙΟΙ

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr