Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

28 Δεκεμβρίου, 2020

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στο σκέλος των καυσίμων από σήμερα - Βήμα βήμα η διαδικασία - Ισχύει και για το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά όχι με χειρόγραφες αποδείξεις

Στις 24 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ: 4111.08-01/3743/23.12.2020 των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο "Πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά για το έτος 2020". Όπου αναφέρονται όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις για την εφαρμογή του μέτρου, πως θα γίνει οι καταχώρηση δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και οι καταβολές Α.ΝΗ.ΚΟ (πληρωμές).

Το θετικό είναι ότι επιστροφή δικαιούται ο κάθε δικαιούχος Μ.Α.Ν για υγράκαύσιμα κίνησης και θέρμανσης.

Όπως λέω συνέχεια: παίρνουμε ότι δικαιούμαστε, ακόμη και ψίχουλα από ψωμί 5 ημερών, μετά από όσα μας έχουν πάρει και αφού κατήργησαν τον μειωμένο ΦΠΑ.

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στο σκέλος των καυσίμων από σήμερα 

Μυτιλήνη, 28 Δεκεμβρίου 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 28/12/2020 είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων στα ακόλουθα 34 νησιά της πιλοτικής φάσης (Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος*, Αλόννησο, Αμοργό, Ανάφη, Αντίπαρο, Αστυπάλαια, Ίο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κάσο, Κέα, Κίμωλο, Κύθηρα, Κύθνο, Λειψούς, Λέρο, Μεγίστη, Μήλο, Νίσυρο, Πάτμο, Σαμοθράκη, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σκιάθο, Σκόπελο, Σκύρο, Σύμη, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνους, Χάλκη και Ψαρά).

Βάσει της αρ.πρωτ. 4111.08-01/3743/23.12.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών– Ανάπτυξης και Επενδύσεων-Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Β’, 5720) πλέον καταβάλλεται Α.ΝΗ.ΚΟ.:

(α) Στους πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο άρθρο 3 του ν. 4551/2018 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, για την προμήθεια υγρών καυσίμων από όλα τα πρατήρια που λειτουργούν στα 34 παραπάνω νησιά.

(β) Στις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε ένα από τα ανωτέρω νησιά και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην εν λόγω ΚΥΑ, για την προμήθεια υγρών καυσίμων από όλα τα πρατήρια που λειτουργούν στα 34 παραπάνω νησιά.

Επιλέξιμα καύσιμα είναι όλοι οι τύποι αμόλυβδης βενζίνης, όλοι οι τύποι diesel κίνησης, το υγραέριο κίνησης και το diesel θέρμανσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αποδοχή των όρων της δράσης στη σελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος ή ερωτήματος για τη δράση, μπορεί να αποσταλεί αντίστοιχο αίτημα στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης, μέσω της καρτέλας «Επικοινωνία με Γραφείο Αρωγής», είτε να γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο Αρωγής στο 215 215 78 44 (Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 - 17:00).

*Καθόσον ο Άγιος Ευστράτιος δεν διαθέτει πρατήριο καυσίμων οι επαγγελματίες και οι κάτοικοί του συμμετέχουν στη δράση για την προμήθεια καυσίμων από κάθε άλλο από τα υπόλοιπα 33 επιλέξιμα νησιά.

taxheaven.gr

Αναλυτικά ολόκληρη η ΚΥΑ εδώ.

Βήμα βήμα η διαδικασία καταχώρησης αποδείξεων:

ΒΗΜΑ 1

Ανοίγουμε την σελίδα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, όπου εμφανίζεται το μήνυμα για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για το Μεταφορικό Ισοδύναμου στο σκέλος των Καυσίμων από τη Δευτέρα 28/12/2020, με τα μπλε γράμματα υπάρχει η επιλογή εισόδου δικαιούχου με υπάρχον Μ.Α.Ν και πιο κάτω η επιλογή εγγραφής μονίμων κατοίκων που δεν έχουν Μ.Α.Ν. Επιλέγουμε αυτό που θέλουμε. Εδώ θα συνεχίσουμε με υπάρχον Μ.Α.Ν.:

ΒΗΜΑ 2
Μόλις επιλέξουμε είσοδο με υπάρχον Μ.Α.Ν, ανοίγει η παρακάτω σελίδα, όπου έχει προστεθεί η καρτέλα "Αποδείξεις καυσίμων", την επιλέγουμε:
ΒΗΜΑ 3
Για να ξεκινήσει να ισχύει το μέτρο Μ.Ι. καυσίμων, βάζουμε τικ στα κουτάκια και πατάμε αποδοχή:
ΒΗΜΑ 4
Πατάμε την προσθήκη απόδειξης:
ΒΗΜΑ 5
Στην νέα σελίδα πατώντας στα μπλε γράμματα μας βοηθάει για την καταχώρηση των στοιχείων της κάθε απόδειξης που πρέπει να συμπληρώσουμε:
ΒΗΜΑ 6
Αφού καταχωρήσουμε τα στοιχεία πατάμε Αναζήτηση απόδειξης:
ΒΗΜΑ 7
Βρίσκει τα στοιχεία και επιλέγουμε καταχώρηση απόδειξης, οπότε μετά λογικά συνεχίζουμε στην επόμενη. Λέω λογικά γιατί εμένα μου έβγαλε ότι το πρατήριο υγρών καυσίμων δεν είναι καταχωρημένο στην εφαρμογή: 
ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΕΙΣ:
  1. Το πρατήριο καυσίμων Σαμοθράκης είναι πλέον καταχωρημένο στο σύστημα, οπότε καταχωρούνται οι αποδείξεις, χωρίς άλλο βήμα, απλά προχωράτε στην επόμενη απόδειξη. Ενημερωτικά στα 25€ το Α.ΝΗ.ΚΟ (επιστροφή) είναι 3,32€.
  2. Η μοναδική μου απορία ήταν τι γίνεται με τις χειρόγραφες αποδείξεις που δίνονται στα σπίτια κατά την διανομή πετρελαίου θέρμανσης. Μετά από επικοινωνία μου με το γραφείο αρωγής του Μεταφορικού Ισοδύναμου με ενημέρωσε ότι χειρόγραφες αποδείξεις δεν δύναται να καταχωρηθούν. Οπότε θα πρέπει να ζητάμε από τα πρατήρια υγρών καυσίμων αν μπορούν να μας δίνουν απόδειξη ταμειακής μηχανής.
Όπως με πληροφόρησαν η διαδικασία ισχύει για τις αποδείξεις από 1/8 έως τώρα. Από εδώ και πέρα πηγαίνοντας στο βενζινάδικο θα πρέπει να έχετε μαζί σας τον Μ.Α.Ν όπως στα εισιτήρια και θα καταχωρείται αυτόματα η απόδειξη, αλλιώς θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr