Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

25 Απριλίου, 2020

Νικ. Ταμουρίδης (Αντγος ε.α): Η χειραγώγηση των μαζών την εποχή των κορωνοϊού

Επειδή η γνώση είναι δύναμη, ας δούμε πως καθοδηγούνται οι μάζες και ειδικότερα πως αυτή η καθοδήγηση-χειραγώγηση εφαρμόζεται στην περίπτωσή μας τον τελευταίο καιρό.
Ομολογώ ότι το παίζουν καλά το παιχνίδι της χειραγώγησης μέσω της προπαγάνδας οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι. Έχουν καταφέρει να πείσουν την τεράστια πλειοψηφία του Ελληνικού λαού για ότι έχει σχέση με τον "αόρατο" εχθρό του ιδιότυπου αυτού πολέμου, τον λεγόμενο κορωνοϊό!
Σε ένα πόλεμο (αλλά και στην ειρηνική περίοδο) η προπαγάνδα έναντι του εχθρού αποτελεί ένα βασικό όπλο. Παράλληλα, η ενημέρωση των δικών μας ανθρώπων είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στις κινήσεις μας και να μην γίνονται βορά της εχθρικής προπαγάνδας.
Έτσι, ενώ στον εχθρό κάνουμε Προπαγάνδα, στους δικούς μας κάνουμε Ενημέρωση.
Στην περίπτωσή μας βέβαια, οι κυβερνώντες "μπέρδεψαν" μάλλον εκουσίως τον αποδέκτη της προπαγάνδας, εκτιμώντας ότι ο εχθρός είναι οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες.
Η Προπαγάνδα στοχεύει στον επηρεασμό της κοινής γνώμης, στηρίζεται κυρίως στην ψυχολογία των μαζών και ακολουθεί διάφορους κανόνες, τεχνικές, μεθόδους και μέσα. Η Ενημέρωση γενικά αποσκοπεί στην αντικειμενική πληροφόρηση του πληθυσμού επί των γενομένων.
Και στις δύο περιπτώσεις επιχειρείται η χειραγώγηση των μαζών
Τι είναι οι μάζες και πως χειραγωγούνται, πως καθοδηγούνται;
Μάζα είναι η συσσώρευση ατόμων, κάτω από δεδομένες συνθήκες, όπου οι συνειδητές προσωπικότητες εξαφανίζονται και τα αισθήματα και οι ιδέες όλων των ατόμων προσανατολίζονται όλα στην ίδια κατεύθυνση.
Οι άνθρωποι έτσι χάνουν την ελεύθερη βούληση, παύουν να είναι ελεύθερα άτομα, αποκτούν την ψυχολογία των μαζών και έτσι υποτάσσονται τυφλά σε αυτόν που ανακηρύσσεται "αφεντικό" τους.
Το "αφεντικό" αυτό, κατά τους ερευνητές της ψυχολογίας των μαζών, είναι ο λεγόμενος καθοδηγητής, ο οποίος έχει ως κύριο ρόλο να δημιουργήσει και να καθιερώσει την πίστη σε μια ιδέα, σε ένα μήνυμα.
Για να πετύχει στο ρόλο του ο καθοδηγητής, ο οποίος πρέπει να διαθέτει και το απαραίτητο κύρος, χρησιμοποιεί τα παρακάτω μέσα δράσης: την διαβεβαίωση, την επανάληψη και την μετάδοση.
Μια καθαρή και απλή διαβεβαίωση, χωρίς αποδείξεις είναι σίγουρο μέσο για να μπει μια ιδέα, ένα μήνυμα στο πνεύμα των μαζών. Όσο πιο απλό είναι το μήνυμα τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό.
Όταν μάλιστα συνοδεύεται και από φόβο απώλειας της ζωής, εκφοβισμό με απειλές-επιδείξεις δυνάμεως και δημιουργία κλίματος ισχύος, τότε καρφώνεται στο μυαλό ως απόλυτα αληθές!
Στην περίπτωσή μας το απλό μήνυμα "μένουμε σπίτι" και η όλη διαδικασία "ενημέρωσης" του λαού και επιβολής των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, γιατί έξω κυκλοφορεί ο "θάνατος", έκανε θραύση!
Η επανάληψη ωστόσο του μηνύματος είναι το κυριότερο εργαλείο και μάλιστα η επανάληψη με τα ίδια λόγια. Έτσι επαναλαμβανόμενο συνεχώς το μήνυμα, αποκτά αποκλειστικότητα στην καθημερινότητα, γίνεται μια αποδεδειγμένη αλήθεια και διαμορφώνεται ως ρεύμα κοινής γνώμης. Το βλέπουμε καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ να επαναλαμβάνεται συνεχώς!
Τέλος, η μετάδοση είναι απαραίτητη έτσι ώστε το μήνυμα να φτάσει παντού. Με τα σημερινά μέσα ενημέρωσης, κυρίως τηλεόραση και διαδίκτυο, το μήνυμα μεταφέρεται αστραπιαία και με μεγαλύτερη πειστικότητα, καθώς χρησιμοποιείται πλαισιωμένο με ήχο, εικόνα και κίνηση, στοιχεία που καθηλώνουν την ανθρωπομάζα και της περνούν με απίστευτη ευκολία το όποιο μήνυμα.
Στην δική μας περίπτωση, είναι απολύτως βέβαιο ότι ο τελευταίος (από πλευράς αποστάσεως και προσέγγισης) παππούς και η τελευταία γιαγιά στην Ελλάδα έχουν γίνει γνώστες του κορωνοϊού!
Βλέπουμε λοιπόν πως γίνεται εύκολα η χειραγώγηση και καθοδήγηση ενός λαού, όταν κάτω από συνθήκες φόβου απώλειας της ζωής, με την απειλή και τα μέσα προπαγάνδας τον μεταμορφώνεις σε μάζα, περιορίζοντας την οπτική του μόνο σε μια κατεύθυνση!
Ας ελπίσουμε να αποδειχθεί ότι όλη αυτή η χειραγώγηση του Ελληνικού λαού ήταν για το καλό του και όχι για την εξυπηρέτηση ξένων ή και ντόπιων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η "άσκηση" παγκοσμίου κλίμακος, όπως την ονόμασε "εν τη ρύμη του λόγου του" πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης, δεν είναι εργαλείο παγκοσμίου ελέγχου, στα πλαίσια της εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας (αυταρχικής) διακυβέρνησης, την οποία εξαγγέλλουν διάφορα ξένα και ντόπια φερέφωνα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης!
Ο καιρός θα δείξει και πολύ σύντομα…
Νικόλαος Ταμουρίδης 
Αντ/γος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr