Σήμερα συμπληρώνονται 49 χρόνια από την ημέρα που οι συνταγματάρχες κατέλυσαν την <<δημοκρατία>>. Ήταν 21 Απριλίου 1967 όταν ο αείμνηστος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο υπεραιωνόβιος (σήμερα) Στυλιανός Παττακός (θείος του Αλέξη Τσίπρα), ο Νικόλαος Μακαρέζος και άλλοι κατέλαβαν με πραξικόπημα την εξουσία της Πατρίδας μας, ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 28 Μαΐου. Η χούντα κράτησε περίπου 7 χρόνια. Ονομάστηκε χούντα των συνταγματαρχών. Οι πραξικοπηματίες την χαρακτήρισαν Εθνοσωτήριο Επανάσταση. Ήταν όμως Εθνοσωτήριος; Ωφέλησε τελικά την Πατρίδα μας αυτή η περίοδος των 7 ετών;
Σαφέστατα η χούντα πρόσφερε στην χώρα πολλά και μεγάλα έργα, πράγμα το οποίο δεν αρνούνται ούτε οι πιο φανατικοί εχθροί της (και είναι πολλοί αυτοί). Άφησε μια καλή οικονομική κατάσταση, η οποία εξανεμίστηκε πολύ γρήγορα από την επάρατη μεταπολίτευση.
Δεν έκανε όμως ένα σοβαρό πράγμα, υποτίθεται ότι ανέλαβαν να σώσουν την Πατρίδα από τα δεινά που θα έφερναν οι πολιτικές εξελίξεις αν συνέχιζαν (που θα συνέχιζαν) στο ίδιο σκηνικό που υπήρχε, οπότε έπρεπε να καθαρίσει από την χώρα τον βρώμικο σπόρο των πολιτικών που μας κυβερνούσαν μέχρι τότε. Δεν το έκανε, άρα δεν έσωσε την χώρα. Πέφτοντας η χούντα ανέλαβαν πάλι οι ίδιοι, ο υποτιθέμενος <<εθνάρχης>>, ο Ανδρέας κι όλοι οι άλλοι, με όλα τα επακόλουθα που ζούμε ακόμη και σήμερα: Ε.Ε,διαφθορά - διαπλοκή, ευρώ, τεράστιο χρέος κλπ κλπ κλπ.
Άρα πιο το όφελος; Κανένα. Εκτός από κάποια σημαντικά έργα, τα οποία ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα γίνονταν.
Αν όμως καθάριζαν την χώρα απότον βρώμικο σπόροτων πολιτικών που κυβερνούσαν από το τέλος του πολέμου μέχρι το '67 εκτός του ότι θα τους ευγνωμονούσε ο λαός, θα ήταν στα πράγματα λίγα χρόνια ακόμη.
Γνώριζαν σίγουρα πως αν τους έριχνε ο λαός θα έμπαιναν φυλακή, όπως και έγινε (μάλιστα ο Γεώργιος Παπαδόπουλος πέθανε στην εντατική νοσοκομείου ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ), οπότε αν προχωρούσαν σε αυτήν την γενναία κάθαρση του πολιτικού συστήματος θα μπορούσαν να προκηρύξουν οι ίδιοι εκλογές, στις οποίες θα συμμετείχαν και πιστεύω θα κέρδιζαν με τεράστια πλειοψηφία, θα δημιουργούνταν ένα νέο πολιτικό σύστημα πιθανώς πολύ καλύτερο από αυτό που υπάρχει μεταπολεμικά έως, ναι και σήμερα ακόμη. Θα ήταν σπουδαία παρακαταθήκη της χούντας για το μέλλον της χώρας.
Επίσης ένα άλλο κακό, το οποίο έφερε η χούντα είναι η κατάργηση της βασιλείας στην Ελλάδα. Αν το σύστημα συνέχιζε ως είχε νομίζω κανείς δεν θα τολμούσε να διώξει τον βασιλιά και ίσως η παρουσία του ως πολιτειακού παράγοντα να απέτρεπε δυσάρεστες καταστάσεις που οδήγησαν την Πατρίδα μας στην σημερινή άθλια και άναρχη κατάσταση. Ο βασιλιάς ήταν ένας με λίγους αυλικούς, ενώ από τότε μέχρι σήμερα πόσοι πέρασαν και με πόσους παρατρεχάμενους ο καθένας που κατασπαράζουν οικονομικά την χώρα. Αμέσως μετά την πτώση της χούντας ενώ βασιλιάς και <<εθνάρχης>>(η Κύπρος κείται μακράν) θα έρχονταν μαζί. Τελικά προτίμησε ο δεύτερος να έρθει μόνος του, δήθεν για να δει την κατάσταση και να καλέσει και τον βασιλιά κι αντ' αυτού ετοίμασε και διεξήγαγε το δημοψήφισμα.
Προσωπικά πιστεύω ότι τελικά ενώ θα μπορούσε να ωφελήσει αυτή η περιπέτεια την Ελλάδα, ειδικάαν αντί για 7 χρόνια διαρκούσε 10-12,
με κάποιες άστοχες ενέργειες και μη ενέργειες την έβλαψε ανεπανόρθωτα.
Εάν σήμερα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα ή στο μέλλον κάποιοι θελήσουν να μιμηθούν εκείνους του πραξικοπηματίες θα πρέπει να φανούν ανώτεροι και γενναιότεροι τους. Αν και στην πραγματικότητα σήμερα η Ελλάς δεν χρειάζεται χούντα, χρειάζεται μόνο Εθνική Επανάσταση για να επέλθει Ελληνική Ανάσταση. Στην οποία επανάσταση αλλά και στην μετέπειτα κατάσταση οι Ε.Δ θα πρέπει να έχουν ρόλο ισορροπιστή.
Θα ήθελα τις γνώμες και τις απόψεις σας, τις βρισιές και τους χλευασμούς κρατήστε τα, δεν τα θέλω.