Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ για τον Νοέμβριο

Μετά την Παράταση Ισχύος Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας Δρομολογιακής Περιόδου 2023-2024 μέχρι τέλος του έτους που υπογράφηκε προχθές από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταξύ των οποίων και η γραμμή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθρακης …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Δικαιούχοι του Μ. Ι. επιβατών και καυσίμων οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στην Σαμοθράκη

Αυτήν την περίοδο ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται νέοι προσωρινά μεν αλλά μόνιμοι δε κάτοικοι στο νησί μας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν στην Σαμοθράκη. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

14 Ιουλίου, 2016

Φονιάς beer: η μπύρα που σκοτώνει, από την Σαμοθράκη.

Η Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης είναι μία οικογενειακή – συλλογική προσπάθεια με κοινό παρανομαστή την αγάπη για τη μπύρα και τον νησί της Σαμοθράκης.
Όλα ξεκίνησαν το 1981 όταν ο τότε ερασιτέχνης ζυθοποιός Θανάσης Αποστολάκος άνοιξε στην Αθήνα το μπαρ Γρανάζι, επεκτείνοντας έτσι τους ζυθογευστικούς του ορίζοντες σε ευρωπαϊκές μπύρες.
Αργότερα, το πάθος και το μεράκι για την μπύρα τον οδήγησε στο Home brewing / οικιακή ζυθοποίηση.
Έτσι το πάθος και η αγάπη του για την απόλαυση και την παραγωγή μπύρας μεταδόθηκε και στην υπόλοιπη οικογένεια.

Χρόνια μετά, στο νησί που η οικογένεια αγάπησε, τη Σαμοθράκη, το όνειρο για παρασκευή υψηλής ποιότητας φρέσκιας μπύρας, με κύριο συστατικό το νερό του νησιού, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, πήρε σάρκα και οστά.
Η εταιρεία μικροζυθοποιίας δημιουργήθηκε με μετόχους που έχουν το ίδιο πάθος για δημιουργία, και έτσι η ιδέα απογειώθηκε.
Το 2016 μετά από 3 χρόνια αγωνίας και σκληρής δουλειάς, η πρώτη μπύρα της Μικροζυθοποιίας Σαμοθράκης, γεννήθηκε στο ακριτικό αυτό νησί, με συνταγή του Θανάση Αποστολάκου.
Μία μπύρα φρέσκια και δυναμική όπως ο μεγαλύτερος καταρράκτης, και χείμαρρος του νησιού, ο ΦΟΝΙΑΣ.

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
Η εναλλακτική μικροζυθοποιία με τη γευστικότερη φρέσκια μπύρα.
Παράγουμε φρέσκια μπύρα ιδιαίτερης γευστικής αίσθησης, που γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης των πελατών μας.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Φιλοσοφία μας είναι η ‘φρέσκια’ μπύρα και επίσης η ιδιαιτερότητα στην γευστική αισθητική που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εγχώριας και της διεθνής αγοράς. Γνώμονας της παραγωγής μας είναι πάντα η ποιότητα και όχι η ποσότητα.
Η μικρή μας παραγωγή απευθύνεται σε ανθρώπους που εκτιμούν τις νέες γεύσεις και επιθυμούν να ανοίξουν τους γευστικούς τους ορίζοντες στον τομέα της ‘φρέσκιας’, μη παστεριωμένης μπύρας.
Επιπλέον στοχεύουμε στην ανάδειξη του ιδιαίτερου και ιερού νησιού της Σαμοθράκης και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

samothrakibeer.gr


  1. Καταρχήν καλές δουλειές στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που επιλέξατε να κάνετε αυτό νέο επαγγελματικό ξεκίνημα και μάλιστα σε ένα πρωτότυπο εγχείρημα για την Σαμοθράκη. 
  2. Δεν γνώριζα πως η μονάδα σας ήταν έτοιμη, σερφάροντας στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την ελεύθερη σελίδα στο facebook "Σαμοθράκη: σκιά του παραδείσου" και εν συνεχεία από το beeroskopio.gr, πληροφορήθηκα το όνομα και όλα τα σχετικά, μάλιστα από εκεί δανείστηκα και τον τίτλο <<η μπύρα που σκοτώνει>>.
  3. Βέβαια αφού ζείτε τόσα χρόνια στο νησί, θα γνωρίζετε ότι η μπύρα καταναλώνεται ευρέως, κάποτε μάλιστα είχε κυκλοφορήσει μια φήμη ότι η Σαμοθράκη ήταν πρώτη ή από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα με την υψηλότερη κατανάλωση μπύρας ανάλογα με τον πληθυσμό. 
  4. Συγχαρητήρια λοιπόν και από καρδιάς καλές δουλειές.
  5. Να γνωρίζετε πως τούτο το βήμα όσο θα υπάρχει εν λειτουργία θα είναι πάντα στην διάθεση σας για οτιδήποτε θέλετε να δημοσιεύσετε, είτε είναι κάποια ανακοίνωση, είτε οτιδήποτε άλλο.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr