Τελείωσαν οι εκλογές στην Ολλανδία, το <<τέρας>> για την Νέα Τάξη της ακροδεξιάς ηττήθηκε και μαζί του πιστεύουν ότι χτυπήθηκε καίρια το <<τέρας>> αυτό σε ολόκληρη την Ευρώπη (δυστυχώς αυτό πιστεύω και εγώ, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία).
Όλο αυτόν τον καιρό, όλοι οι <<ειδικοί>> περίμεναν το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών σαν προπομπό κυρίως των γαλλικών εκλογών και λιγότερο και των γερμανικών.
Σίγουρα ο Γάλλος πολίτης - ψηφοφόρος και ιδιαίτερα ο αναποφάσιστος φιλο -Λεπεν-ικός βλέποντας ότι στην Ολλανδία κέρδιζε η ακροδεξιά (αν συνέβαινε αυτό) θα πήγαινε μπροστά από την δική του κάλπη πιο αποφασισμένος να ψηφίσει Λεπέν και να την βοηθήσει να εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της χώρας του. Τώρα η εξέλιξη των ολλανδικών εκλογών πιστεύω θα τον απομακρύνει από αυτό. Μακάρι να μην συμβεί έτσι.
Τι όμως οδήγησε σε αυτήν την ανατροπή, ενώ όλα έδειχναν εδώ και καιρό ότι νικητής των εκλογών στην Ολλανδία θα ήταν ο ακροδεξιός (ξενοφοβικός κι όπως αλλιώς τον αποκαλούν) Βίλντερς; Που δύσκολα βέβαια θα σχημάτιζε κυβέρνηση. Από την μία πιστεύω σε μικρότερο βαθμό η εκλογή Τραμπ και ο κακός χαμός που ακολούθησε από την ΝΤΠ και τα τσιράκια της (ΜΜΕ), αλλά το μεγάλο χτύπημα ήρθε από τον κακό λύκο και την ομολογουμένως σωστή (κατά την γνώμη μου) αντιμετώπιση του από την ολλανδική κυβέρνηση. Που δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η αντίδραση της στις θρασύτατες προκλήσεις του Σουλτάνου αν δεν έπονταν τις επόμενες μέρες οι εκλογές και παραμόνευε η ακροδεξιά. Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα ήταν η ίδια, αλλά σαφέστατα πιο χαλαρή - χλυαρή.
Οπότε έτσι βοήθησε ο κακός λύκος Σουλτάνος Ερντογάν την Ολλανδία και την Ευρώπη κατ΄επέκτασιν να απομακρύνει το <<τέρας>> της ακροδεξιάς>> από την εξουσία. Βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού μου, έχω και την υποψία μήπως ο Ερντογάν ήταν πιόνι της ΝΤΠ και του υποδείχτηκε αυτή η επίθεση κυρίως προς την Ολλανδία για να αντιδράσει όπως αντέδρασε το δεύτερο πιόνι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Ρούτε και να νικηθεί το <<τέρας>>
Ακολουθούν 4 σχόλια:
1. Πολύ χάρηκα με τον καταποντισμό που υπέστη το κόμμα του μπουκλάκια Ντάισελμπλουμ, έκανε μπλουμ, με μεγάλη ανυπομονησία περιμένω να πάθει κάτι αντίστοιχο ο Σόιμπλε.
2. Η γενναία αντίδραση της Ολλανδίας και των λοιπών ευρωπαικών χωρών έπρεπε να γίνει παράδειγμα στους φιλότουρκους Έλληνες πολιτικούς για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Αντίθετα ο Έλληνας μπουκλάκιας και μαντηλάκιας Κατρούγκαλος κάλεσε τον Ερντογάν στην Θράκη...
3. Όλο αυτό το διάστημα δεν κάνω σχολιασμό για τις τουρκικές προκλήσεις γιατί τόσο σοβαρά ζητήματα δεν θέλω να τα καταπιάνομαι γιατί ομολογουμένως είμαι θερμόαιμος και δεν ξέρω μήπως γράψω κάτι που δεν πρέπει και οδηγήσω άθελα μου την Πατρίδα μου σε περιπέτειες. Ασχέτως που βράζω με τις σχιζοφρένειες. Οφείλω όμως να παραδεχτώ πως σε γενικές γραμμές με ικανοποιεί η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις και σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με προηγούμενες που την σημαία την πήρε ο άνεμος ή που το ελικόπτερο των Ιμίων χτύπησε σε φύκια ενώ φαίνονται οι τρύπες από τις σφαίρες κλπ.
4. Όσον αφορά τις γαλλικές εκλογές και το σκάνδαλο για τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς υποκινήθηκε από την ΝΤΠ για να χτυπηθεί καλύτερα η Λεπέν. Δηλαδή δημιούργησαν ή εμφάνισαν το σκάνδαλο (όπως στην Ελλάδα το αντίστοιχο του Βατοπεδίου με τις γνωστές πολιτικές συνέπειες), γνωρίζοντας ότι θα αποθήσουν μεγάλη μερίδα πολιτών να τον ψηφίσουν, να οδηγηθούν στον κεντροαριστερό υποψήφιο ο οποίος θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό και θα μπορέσει να πολεμήσει καλύτερα το <<τέρας>> της Λεπέν. Πράγμα που φάνηκε άμεσα. Προσωπικά πιστεύω ότι με Πούτιν, Τραμπ, Λεπέν και Brexit o κόσμος θα γίνει καλύτερος.
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει ένα σοβαρό ακροδεξιό - εθνικιστικό - πατριωτικό κόμμα για να διεκδικήσει την εξουσία για να βγάλει την Πατρίδα μας από όλα αυτά που ζει. Αν είχε νωρίτερα είμαι σίγουρος ότι δικαίως θα ήταν η πρώτη χώρα που θα αποκτούσε εθνική κυβέρνηση.
Ειρηναίος Παπαντίδης - Διαχειριστής του blog
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει ένα σοβαρό ακροδεξιό - εθνικιστικό - πατριωτικό κόμμα για να διεκδικήσει την εξουσία για να βγάλει την Πατρίδα μας από όλα αυτά που ζει. Αν είχε νωρίτερα είμαι σίγουρος ότι δικαίως θα ήταν η πρώτη χώρα που θα αποκτούσε εθνική κυβέρνηση.
Ειρηναίος Παπαντίδης - Διαχειριστής του blog