Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

07 Οκτωβρίου, 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδας και Κραυγή αγωνίας από το Αγιο Ορος για την αλλαγή φύλου - Τι λέει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεί - 2 άρθρα για το θέμα - Σχόλιο


Αρχιεπίσκοπος και μητροπολίτες καλούν την Κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί για το ν/σ αλλαγής φύλου- δηλώσεις

Κάθετα αντίθετοι παραμένουν τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και το σύνολο των μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο ενδεχόμενο προώθησης νόμου ο οποίος επιτρέπει την αλλαγή φύλου ανάλογα με τις επιθυμίες των πολιτών.


«Η Εκκλησία ασχολήθηκε λεπτομερέστατα πήρε αποφάσεις η Ιερά Σύνοδος, έστειλε τα υπομνήματά της και ξεκαθάρισε τις θέσεις της, η Εκκλησία έχει τις δικές της αρχές και δεν έχει κάποιο λόγο για αυτά τα πράγματα» δήλωσε σήμερα οΑρχιεπίσκοπος στέλνοντας προσωπικό «μήνυμα» προς τον τ. υπουργό κ. Γ. Ραγκούση πως «θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη».
«Όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά της Εκκλησίας, και αυτά είναι παιδιά της Εκκλησίας, εύχομαι να το καταλάβουν ότι αυτή δεν είναι η φυσιολογική πορεία και η Εκκλησία πάντοτε είναι ανοιχτή για όλους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.
«Ο Θεός εποίησε άρσεν και θήλυ. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανωμαλίες» είπε λακωνικά ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος ενώ ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικοςαναρωτήθηκε: «Ένα παιδί μέχρι τα 15 θα δηλώνει ας πούμε ότι είναι αγόρι και μετά στα 16 θα δηλώσει ότι είναι κορίτσι και θα πάει στην τάξη τη μια χρονιά ως αγόρι και στην άλλη θα είναι κορίτσι;».
Ο κ. Καλλίνικος σημείωσε πως η Εκκλησία δεν εθελοτυφλεί σημειώνοντας πως «υπάρχουν προβλήματα σε αυτήν την υπόθεση, είτε βιολογικού χαρακτήρα, είτε χαρακτήρα τάσεων που υπάρχουν στον άνθρωπο, αυτό δε σημαίνει όμως ότι η Εκκλησία μπορεί να αποδεχθεί, όχι απλώς την αλλαγή φύλου, δήλωση φύλου να είναι αποτέλεσμα δηλώσεως…».
Όσο για τον κ. Ραγκούση ο οποίος προέρχεται από την Πάρο, ο μητροπολίτης του νησιού επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας πως ο κ. Ραγκούσης ίσως να μην εννοούσε αυτά που ειπε περί ομοφυλόφιλων στην Εκκλησία.
«Δε νομίζω ότι εννοούσε αυτό που είπε. ‘Αν το εννοούσε είναι πολύ λανθασμένη αυτή η άποψη. Η Εκκλησία έχει τις αρχές της και δε μπορεί να έχει στους κόλπους της ανθρώπους οι οποίοι έχουν προβλήματα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.» τόνισε.
Την ελπίδα να ακουστεί η φωνή της Ιεραρχίας εξέφρασε ο μητροπολίτης Σύρου ενώ ο μητροπολίτης Σισανίου τόνισε πως το νομοσχέδιο «αποβλέπει στη δημιουργία κατεστραμμένων υπάρξεων….».
Τη δική του εξήγησε έδωσε ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος που σημείωσε πως «Είμεθα εκείνοι οι οποίοι αγκαλιάζουμε τους πάντες….αλλά άλλο το να σκεπάσω κάποιον και να τον αγαπήσω και άλλο να του πω ότι εγώ είμαι αφύσικος κι εκείνος φυσιολογικός».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο μητροπολίτης Περιστερίου ο οποίος είπε πως «Η Εκκλησία υποστηρίζει τα δικαιώματα….» για να συμπληρώσει πως «εδώ δεν υπάρχει πλέον υποστήριξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά εξαθλίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χειρότερη έκφραση».
Υπενθυμίζεται πως χθες η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας κάλεσε την Κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Κραυγή αγωνίας από το Αγιο Ορος για αλλαγή φύλου και Θρησκευτικά


Επιμέλεια: Γιώργος Νταλιάρης – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Βαρυσήμαντη τοποθέτηση από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους, που με επιστολή προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Παιδείας και όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουν βαθιά ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστ


ημα στην πατρίδα μας.


Στη σχετική επιστολή, η Ιερά Κοινότητα διερωτάται: «Τι μας επιφυλάσσεται εις το μέλλον» και ζητούν από κάθε βουλευτή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στο τέλος, η επιστολή κλείνει με μια φράση του Αγίου Παϊσίου.
Αναλυτικά το έγγραφο…
 

Παιδοψυχιατρική Εταιρεία: Όχι στην αλλαγή φύλου από τα 15
Η δυνατότητα αλλαγής φύλου στην εφηβική ηλικία θα επιβαρύνει την ψυχική κατάσταση όσων αναζητούν και διαμορφώνουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα σ' αυτή την περίοδο της ζωής τους, υποστηρίζουν οι Έλληνες παιδοψυχίατροι
Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο αλλαγής φύλου από τα 15 έτη εκφράζει με επιστολή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος.
"Θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε την αντίθεση μας για την επέκταση δυνατότητας αλλαγής φύλλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική τους κατάσταση" σημειώνει μεταξύ άλλων η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία.
Αναλυτικά όλη η επιστολή:



Νικ. Ταμουρίδης (Αντί/γος ε.α): Αλλαγή φύλου - Πειραματόζωο της παγκόσμιας κοινωνικής διαστροφής η Ελλάδα


Με το νομοσχέδιο για τη "νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου", το σύγχρονο πολιτικό προσωπικό επιλέγει για μία ακόμη φορά να περιφρονήσει και να προσβάλει επιδεικτικά τον Ελληνικό Λαό, μετατρέποντας την Πατρίδα μας σε "πειραματόζωο" της σύγχρονης "κοινωνικής μηχανικής" που εξελίσσεται στον πιο απάνθρωπο μηχανισμό πνευματικής καταστροφής.


Η επιχείρηση αλλοιώσεως συνειδήσεων αρχίζει από την προσβολή των Εθνικών μας πολιτιστικών χαρακτηριστικών και φτάνει μέχρι την διαστροφή της ίδιας της φυσικής πραγματικότητας. Το πολιτικό καρκίνωμα στην Πατρίδα μας επεκτείνει τη δράση του πολύ πέρα από την οικονομική κατοχή που μας έχει επιβληθεί.


Καλούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αγνοήσουν τις υστερόβουλες κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις και τις ενδοκυβερνητικές υποκρισίες -που μοναδικό στόχο έχουν να συσκοτίσουν την υπόθεση- και να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή τη νέα επίθεση αισχρότητας που υφιστάμεθα. 


Καλούμε την Εκκλησία της Ελλάδος να αντιδράσει -επιτέλους- ενιαία, επίσημα και εντονότατα σε αυτή την "νομιμοποίηση" της ωμής αλλοιώσεως του ανθρωπίνου προσώπου. Είναι τουλάχιστον θλιβερό να παρατηρούμε το πολιτικό προσωπικό να επιδίδεται με όλες του τις δυνάμεις στην αποδόμηση των ανθρωπίνων χαρακτηριστικών μέσω της κρατικής νομοθεσίας και η Εκκλησία της Ελλάδος να παρακολουθεί μουδιασμένη και άτολμη τα τεκταινόμενα που θίγουν ευθέως τις αρχές και τις αξίες της Ορθόδοξης πίστης μας.

Αντιστράτηγος (ε.α)  Νικόλαος Ταμουρίδης
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ                                Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ελεύθερης Πατρίδας

ΣΠΥΡ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΚΦΥΛΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΦΥΛΟΥ

Το κοινοβούλιο τού ψευτορωμέϊκου προχωρά στην οριστική νομοθέτηση ενώπιον τής ολομέλειας τής αλλαγής φύλου, τής διόρθωσης τού φύλου, όπως το ονομάζουν οι έκφυλοι, από την ηλικία των 15 ετών. Είναι το δεύτερο βήμα μετά την ψήφιση των συμφώνων συμβίωσης των ανώμαλων, με το επόμενο φοβερό βήμα τις τεκνοθεσίες υπό των κίναιδων. Πρόκειται για τεράστια ύβρη στο πρόσωπο τού Θεού Πατρός. Είναι η μετατροπή τού ανθρωπίνου σώματος σε σκεύος εκπόρνευσης και αλλοτρίωσης τής ανθρώπινης ψυχής. Η επιχείρηση εκμαυλισμού τής φύσης τού ελληνισμού. Καθόλου τυχαίο βέβαια δεν είναι το γεγονός ότι αυτό το βαρύτατο αμάρτημα και κακούργημα προκρίθηκε εν μέσω απεργίας των μέσων μαζικής αποχαύνωσης τού κατοχικού καθεστώτος. Ντροπή και όνειδος στον άνανδρο και ανθέλληνα ελληνόφωνο κομματικό νεοταξισμό τής αστικής δημοκρατίας. Ο πυλώνας διαιώνισης τής ελληνικής φυλής είναι η ελληνική οικογένεια που αποτελείται αποκλειστικά από τον Έλληνα και την Ελληνίδα, από τον Άνδρα και τη Γυναίκα που έπλασε ο Πατέρας Θεός. Οτιδήποτε άλλο είναι πλαστό και αντιφυσικό, σατανικό και απορριπτέο. Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από αυτούς που ετοιμάζονται να αποδεχτούν ακόμη και ψευτομειονότητες. Όμως ο Νόμος και η Αλήθεια τού Θεού και τού Αποστολικού Ελληνισμού θα υπερισχύσουν σε μια Ελλάδα που οφείλει να γενεί απόλυτα ορθόδοξο και εθνικιστικό κράτος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ



Είναι απλό η Παγκόσμια Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ) των Εβραίων που ονειρεύεται και ορέγεται την Παγκοσμιοποίηση θέλει:
- μία θρησκεία
- μία γλώσσα
- μία <<εθνικότητα>>
- ένα νόμισμα
- ένα φύλο
Όλα αυτά έχουν αναλάβει να τα διεκπεραιώνουν τα πιστά κουτάβια τους από την μία οι πολιτικοί κάθε χώρας, που αν δεν τους κάνουν, τους ρίχνουν με συνοπτικές διαδικασίες και τα μπιπ...κάναλα. Μεγάλο αγκάθι σε αυτήν την ονείρωξη τους αποτελούσε η Ορθόδοξη Ελλάδα, η οποία δυστυχώς τα τελευταία πολλά χρόνια, μετά τον πανμέγιστο πραγματικό Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά έχει για πολιτικούς <<ηγέτες>> ξεπουλημένα τομάρια. Βέβαια όσο φτάναμε στο σήμερα όλο και χειτοτέρευε η κατάσταση, μέχρι που φτάσαμε - οδηγηθήκαμε στην κατοχική εποχή των μνημονίων και ο Έλληνας κοιτούσε την τσέπη του και αβίαστα πίστεψε και ψήφισε τους κομμουνιστές, οδηγώντας πλέον την Πατρίδα με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην ολοκληρωτική συντριβή, επιτρέποντας την εισβολή τεράστιου αριθμού μουσουλμάνων, καθημένων... λαθροεισβολέων και περνώντας κάτω από την μύτη των κοινών ενώνει Ελλήνων νομοσχέδια που αλλοιώνουν την εθνική, θρησκευτική και πολιτιστική - πολιτισμική ταυτότητα. Ευτυχώς έστω και αργά οι Εκκλησιαστικοί μας ταγοί ξύπνησαν... Που είσαι Μακαριστέ αλησμόνητε Χριστόδουλε; Σε καθάρισαν, βγάζοντας σε από την μέση πριν αρχίσουν το ολοκληρωτικό ξεβράκωμα της δύσμοιρης Πατρίδας μας Ελλάδας. Το 2008 τον πεθάνανε, άρχισε η αποδόμηση της τότε κυβέρνησης, την έριξαν το 2009 και από τότε κατρακυλάμε στον κατήφορο με σπασμένα φρένα...
ΕΘΝΙΚΉ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ...!!!

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr