Συνολικές προβολές σελίδας


Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγιο ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π & ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 31/10 έως 11/1/26

Σήμερα αναρτήθηκαν στην σελίδα κρατήσεων της FAST FERRIES τα δρομολόγια από 31 Οκτωβρίου 2025 μέχρι 11 Ιανουαρίου 2026. Να θυμίσω εδώ πως μία ακτοπλοϊκή χρονιά λήγει στις 31 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα δρομολογίων που δημοσιεύτηκε ήταν έως τις 30 του τρέχοντος μήνα. ...

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ // ΣΧΟΛΙΟ

«Είναι γεγονός ότι οι εν δυνάμει στρατηγικοί στόχοι κάθε τοπικής κοινωνίας αποκτούν διαφορετικό νόημα για διάφορες πλευρές, ανάλογα με τα φίλτρα πρόσληψης της πραγματικότητας που χρησιμοποιούν και ενώ λοιπόν, όλοι μιλούν για το κοινό μέλλον, για συμμετοχή, συναίνεση και βιώσιμη ανάπτυξη, στη πράξη και κάτω από ένα πέπλο συμβατικότητας, διαμορφώνονται σοβαρές πολώσεις και στρεβλώσεις που οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο απαξίωσης των όποιων πρωτοβουλιών, ακόμη και των πιο αναγκαίων ή κρίσιμων δυναμιτίζοντας την κοινωνική συνοχή, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Πωλείται ταξί στην Σαμοθράκη, όχημα και άδεια

Πωλείται στην Σαμοθράκη όχημα και άδεια ταξί λόγω συνταξιοδότησης. Πληροφορίες κύριος Νίκος. Τηλ. Επικοινωνίας: …

Δικαιούχοι του Μ. Ι. επιβατών και καυσίμων οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στην Σαμοθράκη

Αυτήν την περίοδο ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται νέοι προσωρινά μεν αλλά μόνιμοι δε κάτοικοι στο νησί μας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν στην Σαμοθράκη. …

Η Αιμοανάλυση Έβρου συμμετέχει στο Εθνικό Πρόγραμμα «Προλαμβάνω τα καρδιαγγειακά νοσήματα» - Δωρεάν χωρίς ραντεβού σε άτομα 30-70 ετών

Η Αιμοανάλυση Έβρου συμμετέχει στο Εθνικό Πρόγραμμα «Προλαμβάνω» που στοχεύει στην αντιμετώπιση και πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Εάν είστε από 30 έως 70 ετών μπορείτε να κάνετε ΔΩΡΕΑΝ εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς ραντεβού στον χώρο μας . Οι αιματολογικές εξετάσεις περιλαμβάνουν : • Ολική χοληστερόλη • Χοληστερόλη LDL …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

07 Φεβρουαρίου, 2018

Τουρισμός και παραγωγή πρώτης ύλης

Βασική κινητήρια δύναμη της οικονομίας της χώρας μας είναι ο τουρισμός. Η συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας έχει ποσοστό  πάνω από 20% και βλέψεις για ανοδική τάση, αγγίζοντας το 25%. Η αύξηση του τουριστικού προϊόντος στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι συγκυριακή, λόγω της αστάθειας που υπάρχει στις γειτονικές μας χώρες όπως η Τουρκία. Αυτό όμως τα επόμενα 2-3 χρόνια θα ξεπεραστεί και η κατάσταση θα αλλάξει. Ως χώρα πρέπει να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στο τουριστικό προϊόν και να δημιουργήσουμε ένα δυνατό brand για τα επόμενα χρόνια.

Μια δίκη μας ταυτότητα με αύξηση της τουριστικής περιόδου σε περισσότερους μήνες, κάνοντας την χώρα μας κινητήρια δύναμη στην τουριστική οικονομία παγκοσμίως. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει και εμείς σαν χώρα να συνδυάσουμε τον τουρισμό με άλλους παραγωγικούς τομείς της χώρας μας.
Η προσθήκη νέων πηγών εναλλακτικού τουρισμού, σε συνδυασμό με την παραγωγή της πρώτης ύλης, θα αποτελέσει ένα νέο πυλώνα στην οικονομία μας. Επενδύοντας στον οινοτουρισμό, στον αγροτουρισμό, στον γαστρονομικό, στον γεωτουρισμό, στον αλιευτικό τουρισμό κ.ά. θα προωθήσουμε τον τουρισμό της χώρας, με ταυτόχρονη ώθηση στους τοπικούς φορείς, στους τοπικούς παραγωγούς και γενικότερα στην τοπική κοινωνία.



Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να δώθει η δυνατότητα στους ανθρώπους που θα επενδύσουν τα χρήματα τους για τις διακοπές τους στη χώρα μας, να μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμη και να συμμετέχουν στην παραγωγή των πρώτων υλών όπως στην παραγωγή κρασιού, στη συλλογή ελαίων, αναδεικνύοντας έτσι τον τοπικό χαρακτήρα μας με παράλληλη αύξηση των εισοδημάτων των παραγωγικών φορέων. Ο τουρισμός αλλάζει έτσι πρέπει και εμείς ως λαός να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε στην αλλαγή αυτή. Ο τουρισμός πρέπει να βασίζεται πλέον στη προσωπική επαφή με ανθρώπους που κατοικούν στην περιοχή, που γνωρίζουν το έδαφος τους, ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και παράλληλα προσδοκούν στην αύξηση του εισοδήματος τους. Η γειτονική μας Ιταλία είναι μια χώρα που έχει επενδύσει στο συνδυασμό της παραγωγικής της δύναμης με τον τουρισμό. Ο αγροτουρισμός και πιο συγκεκριμένα η Τοσκάνη έχει κάνει θαύματα σε αυτόν τον τομέα. Οι αγρότες της περιοχής καλλιεργούν αμπέλια και στη συνέχεια παράγουν μοναδικά κρασιά. Η δημιουργία ξενώνων με την ταυτόχρονη εκμετάλλευση των αγροκτημάτων τους, έδωσαν πνοή σε περιοχές που βρίσκονταν αρχοντικά και μοναστήρια τα οποία ήταν εγκαταλελειμένα. Έτσι, μια περιοχή συμβάλλει πλέον σημαντικά στην οικονομία της χώρας.
Ο αγροτουρισμός ως φιλοσοφία είναι κάτι βαθύτερο. Βασίζεται στη φιλοξενία, μια λέξη με προέλευση ελληνική. Έχει ως αρχή τον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος και όχι την καταστροφή του, με παράλληλη μετάδοση της τοπικής κουλτούρας, των εθίμων και του πολιτισμού.
Αποτελούμε μια χώρα με πολλούς τουριστικούς προορισμούς και σαφέστατα υπάρχει έντονο το στοιχείο της αγροτικής παραγωγής. Παράγουμε μοναδικά προϊόντα τα οποία σε συνδυασμό με την τοπική φιλοξενία και την ελληνική ύπαιθρο μπορούμε να τα αναδείξουμε εμπλουτίζοντας όλους τους τομείς του εναλλακτικού τουρισμού.
Επίσης, δίνοντας έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό και την ελληνική κουζίνα η ενότητα έχει  διττό στόχο: αφενός να αναδείξει τις γευστικές διαφορές και την γαστρονομική μοναδικότητα των περιοχών της χώρας μας, προβάλλοντας όμως  ταυτόχρονα τη δύναμη της ελληνικής κουζίνας ως συνολικής πρότασης. Μιας πρότασης που θα αναδείξει όλα αυτά τα τοπικά μας προϊόντα που αναφέραμε παραπάνω, πάλι σε συνδυασμό με την ανάδειξη του τουριστικού μας  προϊόντος. 
Κλείνοντας, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να εμβαθύνουμε σε έννοιες του τουριστικού μάρκετινγκ. Η συμπεριφορά του καταναλωτή προσαρμόζεται σε νέες τεχνολογίες. Ο καταναλωτής θέλει πλέον να μοιράζεται τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες είτε online, δηλαδή μέσω του διαδικτύου, είτε offline, απλά συζητώντας με φίλους. Ο ταξιδιώτης  είναι “storyteller”. Σε αυτές τις εμπειρίες-ιστορίες  πρέπει να επενδύσουμε σαν τουριστική χώρα, δημιουργώντας την αίσθηση στον ταξιδιώτη ότι είναι co-producer στην διαδικασία παραγωγής των πρώτων υλών, αγγίζοντας ταυτόχρονα και τις 5 αισθήσεις του μέσω των μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Αλλά ακόμη κάτι πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να εστιάσουμε στο συναίσθημα που θα δημιουργηθεί μέσω αυτής της διαδικασίας δίνοντας του την ευκαιρία να γνωρίσει την ελληνική κουλτούρα, τον ελληνικό πολιτισμό και τον τουρισμό στην Ελλάδα.

traveldailynews.gr

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr