Ο νεαρός, υποκλέπτοντας καιχρησιμοποιώντας στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ενός 51χρονου, πραγματοποίησε επτά ηλεκτρονικές συναλλαγές, αγοράζοντας διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 2.660 ευρώ.
Είχε προηγηθεί καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 22 Νοεμβρίου 2018, άγνωστος δράστης είχε χρησιμοποιήσει στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας για ηλεκτρονικές αγορές.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 18χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που αγόρασε ο δράστης. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμβουλεύει τους πολίτες να πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, να αλλάζουν συχνά κωδικούς, να απενεργοποιούν τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρησης» στον browser, να μην δίνουν τους κωδικούς τους σε τρίτους, να μην χρησιμοποιούν ξένα δίκτυα, κ.ο.κ.
Αρχικά είχα γράψει: Υποψιάζομαι ότι η υπόθεση έχει σχέση με την Σαμοθράκη....... Όμως όχι, παρόμοια υπόθεση με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, που υπήρξε στην Σαμοθράκη δεν διαλευκάνθηκε ακόμη. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα γίνει και αυτό.
Ούτε αναφέρθηκα ούτε θα αναφερθώ παραπάνω στο περιστατικό, μιας και αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Ούτε αναφέρθηκα ούτε θα αναφερθώ παραπάνω στο περιστατικό, μιας και αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Χρειάζεται τεράστια προσοχή όταν χρησιμοποιούμε τις κάρτες μας και στα ΑΤΜ και online, ακόμη και στα POS των καταστημάτων ειδικά στις ανέπαφες συναλλαγές.