Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ για τον Νοέμβριο

Μετά την Παράταση Ισχύος Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας Δρομολογιακής Περιόδου 2023-2024 μέχρι τέλος του έτους που υπογράφηκε προχθές από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταξύ των οποίων και η γραμμή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθρακης …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Δικαιούχοι του Μ. Ι. επιβατών και καυσίμων οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στην Σαμοθράκη

Αυτήν την περίοδο ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται νέοι προσωρινά μεν αλλά μόνιμοι δε κάτοικοι στο νησί μας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν στην Σαμοθράκη. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

16 Απριλίου, 2019

Πρόγραμμα MINOUW: Καινοτόμες πρακτικές για ζωντανές θάλασσες

Πρόγραμμα MINOUW: Καινοτόμες πρακτικές για ζωντανές θάλασσες
Πριν από τέσσερα χρόνια, ξεκίνησε μία φιλόδοξη προσπάθεια για ζωντανές θάλασσες και βιώσιμη αλιεία στην Ευρώπη. Επιστήμονες, ψαράδες, ΜΚΟ και λοιποί φορείς έκατσαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι και συνεργάστηκαν για να προτείνουν λύσεις. 
Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού προγράμματος MINOUW (2015-2019) βρέθηκε η ανάγκη να μειωθούν τα ανεπιθύμητα αλιεύματα - τα αλιεύματα, δηλαδή, που ψαρεύονται ακούσια και δεν καταλήγουν ποτέ στην αγορά, είτε επειδή δεν έχουν εμπορική αξία, είτε επειδή είναι κάτω από το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος.

Μέχρι πρόσφατα, οι ψαράδες πετούσαν πίσω στη θάλασσα τα ανεπιθύμητα ψάρια, νεκρά ή σοβαρά τραυματισμένα. Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου του 2019 τέθηκε σε ισχύ ένας νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος προβλέπει ότι όλα τα αλιευτικά σκάφη είναι υποχρεωμένα να μεταφέρουν στα λιμάνια ολόκληρη τη ψαριά τους.
Σε κάθε περίπτωση, παραμένει η ανάγκη για υιοθέτηση πιο επιλεκτικών αλιευτικών πρακτικών έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν αυτά τα ανεπιθύμητα αλιεύματα, καθώς οι πληθυσμοί ψαριών στην Ευρώπη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το πρόγραμμα MINOUW αναζήτησε εκείνες τις πρωτοποριακές τεχνικές και εναλλακτικές μεθόδους αλίευσης, που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Στο MINOUW συμμετείχαν συνολικά 19 φορείς από 10 χώρες. Στην Ελλάδα, ένα μέρος της υλοποίησης του προγράμματος ανέλαβε το WWF σε συνεργασία με τον αλιευτικό στόλο γρι-γρι της Καβάλας.
«Προωθώντας τη συνεργασία και τον ανοιχτό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αλιεία επί ίσοις όροις και θέτοντας τους ψαράδες στο επίκεντρο των δράσεων βελτίωσης και εξέλιξης της αλιευτικής δραστηριότητας, το πρόγραμμα MINOUW αντιμετωπίζει τους ψαράδες όχι ως μέρος του προβλήματος, αλλά ως βασικούς συντελεστές για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης», επισημαίνει η Αντιγόνη Φούτση, υπεύθυνη προγράμματος αλιείας του WWF Ελλάς.
«Η επίτευξη μιας βιώσιμης αλιείας είναι από τις πιο σύνθετες προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, και ειδικά στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Ο μόνος τρόπος για να βρούμε μία λύση, είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι - επιστήμονες, ψαράδες, ΜΚΟ και κυβερνήσεις - να δουλέψουν μαζί», δήλωσε η Giulia Prato, υπεύθυνη θαλάσσιου προγράμματος του WWF Ιταλίας.
Οι δυνητικές λύσεις που προτείνονται στο πλαίσιο του MINOUW είναι προσαρμοσμένες στις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κάθε αλιευτικός στόλος σε τοπικό επίπεδο ξεχωριστά και αντλούνται από την παραδοσιακή γνώση των ψαράδων ανά περιοχή και τύπο αλιείας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα

Alexandroupoli Online 

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr