Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

20 Μαρτίου, 2020

Κορωνοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των νησιών που ζητούν απομόνωση - Στη Σαμοθράκη κατέθεσαν ήδη πρόταση να σταματήσει η μεταφορά επιβατών από και προς το νησί τους - Στη Θάσο κάτοικοι το ζητούν από το δήμαρχο - Μέτρα για την ελαχιστοποίηση της μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά ανακοίνωσε ο ΥΝΑΝΠ

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νησιών που ζητούν να απομονωθούν από την υπόλοιπη χώρα, για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση του κορονοϊού. Βλέποντας οι νησιώτες ότι σε περίπτωση που ο ιός εξαπλωθεί στην κοινωνία τους, θα είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπισή του, αφού υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στις μεταφορές, αλλά και τεράστια έλλειψη σε γιατρούς και σε ιατρικό εξοπλισμό, ζητούν να μην προσεγγίζουν τα νησιά τους επιβατικά πλοία από την ηπειρωτική χώρα, αλλά μόνο εμπορικά καράβια, τα οποία θα μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση επιβατών με τα καράβια της γραμμής, δήμαρχοι ζητούν να γίνεται μόνο για ιατρικούς λόγους από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Πήραμε απόφαση για απομόνωση»

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η Σαμοθράκη, ο δήμαρχος της οποίας, Νίκος Γαλατούμος, αναφέρει στο ethnos.gr ότι η δημοτική αρχή ήδη πήρε απόφαση να ζητήσει από την Πολιτεία να σταματήσει η μεταφορά επιβατών από και προς το νησί, μέχρις ότου περάσει η εξάπλωση της επιδημίας.
«Θέλουμε να γίνεται μετακίνηση επιβατών από και προς το νησί μας μόνο για υγειονομικούς σκοπούς, μόνο αν κάποιος πρέπει να μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη για λόγους υγείας. Ζητούμε το νησί μας να προσεγγίζουν μόνο εμπορικά καράβια, τα οποία να μεταφέρουν τα απαραίτητα είδη για την τροφοδοσία μας, όπως τρόφιμα, ζωοτροφές και φάρμακα. Έχουμε καταθέσει ήδη το αίτημά μας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να το περάσει στην κεντρική εξουσία. Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας θα γίνει δεκτό», λέει ο κ. Γαλατούμος.
«Συζητήσαμε και σήμερα με το δήμαρχο το θέμα όλοι οι φορείς του νησιού μας. Εκφράσαμε τις σκέψεις μας ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους κατοίκους του νησιού μας. Να κλείσει το λιμάνι μας για τους επισκέπτες για κάποιο χρονικό διάστημα και να καταφθάνουν εδώ μόνο εμπορεύματα. Αν εμφανιστεί ένα κρούσμα, θα είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε κι έτσι ο ιός θα διασπαρεί πολύ εύκολα», αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας.

Το ζητούν πολίτες και της Θάσου

Αν και η άποψη του δημάρχου Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, είναι ότι όλες οι τοπικές εξουσίες θα πρέπει να ακολουθούν, αυτό που λέει η κεντρική εξουσία, ο ίδιος παραδέχεται ότι κάτοικοι του νησιού συζητούν ότι η απομόνωση του νησιού για κάποιο χρονικό διάστημα αποτελεί την καλύτερη λύση για την προστασία τους. Μάλιστα, κάποιοι ζήτησαν και από το δήμαρχο να κάνει ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Για οποιαδήποτε ζήτημα απομόνωσης ενός νησιού είναι η κυβέρνηση αυτή που αποφασίζει, όλα τα αρμόδια κρατικά όργανα και οι ειδικοί. Δεν είναι εύκολη η απομόνωση ενός νησιού, αφού μπορεί να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα όπως τροφοδοσίας. Η αλήθεια είναι ότι μου έχουν ζητήσει κάποιοι πολίτες να καταθέσω ένα τέτοιο αίτημα προς την Πολιτεία, αλλά δεν έχω τέτοια σκέψη στο μυαλό μου. Θα εφαρμόσουμε με ευλάβεια, όσα μέτρα επιβάλλει η Πολιτεία. Αλίμονο, αν σε περιόδους κρίσεων η κάθε τοπική εξουσία αντικαθιστούσε τους ειδικούς», τονίζει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Θάσου.
ΕΘΝΟΣ.gr


Μάλιστα για το ίδιο θέμα μίλησε χθες Πέμπτη 19/3 στο κεντρικό δελτίο της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Νίκος Γαλατούμος καταγγέλοντας πως στο νησί συνεχίζουν να έρχονται τουρίστες. Επίσης απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν του θέματος δεδομένου μάλιστα ότι την Δευτέρα κλείνουν και τα όποια ανοιχτά ξενοδοχεία.

Μέτρα για την ελαχιστοποίηση της μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Τη λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων.
Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.  
Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.
Ειδικότερα στο μήνυμα του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τονίζει τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID 19. Το βασικό μήνυμα είναι "Μένουμε σπίτι" και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας κ. Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας ΜΟΝΟ των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται λοιπόν αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. 
Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών μας. Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του, Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί. Δείχνουμε λοιπόν κοινωνική υπευθυνότητα.  Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας. 'Μένουμε σπίτι", καταλήγει ο κ. Πλακιωτάκης.

Και οι ντόπιοι κινούμαστε για τα απολύτως απαραίτητα, αυτήν την περίοδο δε χρειάζονται ταξίδια αν δεν είναι ανάγκη.
Μένουμε σπίτι τώρα όλοι για να βγούμε γρηγορότερα και περισότεροι.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr