Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

25 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε δυναμική στήριξη του ελληνικού ελαιολάδου με 126 εκατ. ευρώ προχωρά ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης - Από 300 μέχρι 4,000 € σε κάθε ελαιοπαραγωγό - Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Έβρου: Οδηγίες προς ελαιοκαλλιεργητές για την αντιμετώπιση του δάκου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2020 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Σε δυναμική στήριξη του ελληνικού ελαιολάδου με 126 εκατ. ευρώ προχωρά ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης 

Απεστάλη την  στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διαβούλευση, το νέο μέτρο (Μ21) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, που αφορά στην έκτακτη και προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. 

Ο ΥπΑΑΤ Μάκης Βορίδης, αναγνωρίζοντας την εξέχουσα σημασία του ελαιολάδου, ως εθνικού - στρατηγικού προϊόντος για τον πρωτογενή τομέα και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού των αγροτικών περιοχών της πατρίδας μας, σε όρους απασχόλησης (αριθμού γεωργών/γεωργικών εκμεταλλεύσεων), όγκου/αξίας παραγωγής και εξαγωγών, καθώς και το γεγονός ότι έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία ποικιλοτρόπως (διαταραχές στον εφοδιασμό, διασυνοριακούς και εγχώριους περιορισμούς διακίνησης προϊόντων, κλείσιμο εστίασης, πτώση τουρισμού, κλπ.) με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της τιμής διάθεσής του, αποφάσισε τη στήριξη των παραγωγών - κατά κύριο επάγγελμα γεωργών - από το νέο Μέτρο του ΠΑΑ. 

Οι Έλληνες παραγωγοί, για τους ανωτέρω λόγους και για την αποφυγή υψηλής αποθεματοποίησης ενόψει της νέας συγκομιδής, διέθεσαν το προϊόν τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, να υπάρξει ουσιαστικός κίνδυνος στη συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας λόγω έλλειψης ρευστότητας. 

Ειδικότερα, το νέο μέτρο (Μ21) θα αφορά σε περίπου 145 χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς, οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι ως τέτοιοι στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (οικονομικό έτος 2019) και είχαν δηλώσει στο ΟΣΔΕ (έτους 2019), καλλιέργεια ελιάς (ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης). 

Η συνολική συγχρηματοδοτούμενη ενίσχυση, που προβλέπεται να χορηγηθεί στους δικαιούχους, ανέρχεται σε 126,3 εκατομμύρια ευρώ και αφορά κατ’ αποκοπή εφάπαξ ποσό σύμφωνα με τις ακόλουθες κλάσεις (με βάση την έκταση που αυτοί εμπίπτουν, αθροιστικά για ελιά ελαιοποιήσιμη ή/και διπλής κατεύθυνσης): 

ΚΛΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ (σε εκτάρια) 

ΕΥΡΩ /ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ 

0 ΕΩΣ 1 ΕΚΤΑΡΙΟ 

300 € 

1 ΕΩΣ 1,5 ΕΚΤΑΡΙΑ 

600 € 

1,5 ΕΩΣ 3 ΕΚΤΑΡΙΑ 

1.100 € 

3 ΕΩΣ 5 ΕΚΤΑΡΙΑ                                             

1.600 € 

5 ΕΩΣ 7 ΕΚΤΑΡΙΑ                                             

2.000 € 

7 ΕΩΣ 10 ΕΚΤΑΡΙΑ 

 2.500 € 

10 ΕΩΣ 15 ΕΚΤΑΡΙΑ 

3.000 € 

15 ΕΩΣ 20 ΕΚΤΑΡΙΑ 

3.500 € 

> 20 ΕΚΤΑΡΙΑ 

4.000 € 

( I. B.: 1 ΕΚΤΑΡΙΟ είναι ίσο με 10.000 τ.μ, δηλαδή 10 στρέμματα )

  

Εφόσον το νέο μέτρο λάβει την σχετική έγκριση της Ε.Ε., η ένταξη των δικαιούχων προβλέπεται να πραγματοποιηθεί, το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Ο Δήμος Σαμοθράκης μέσω της εφαρμογής Samothraki Online αναπαράγει το Δελτίο Ενημέρωσης που εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Έβρου με οδηγίες προς τους ελαιοκαλλιεργητές για την αντιμετώπιση του δάκου

Οδηγίες προς ελαιοκαλλιεργητές για την αντιμετώπιση του δάκου

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου καθίστανται γνωστά τα παρακάτω αναφορικά με την εμφάνιση δάκου στους ελαιώνες της περιοχής ευθύνης της:

«Με την πρόσφατη πτώση των υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών που είχαν σαν αποτέλεσμα την αναστολή του πολλαπλασιασμού και της δραστηριότητας του Δάκου για όσο διαρκούσαν, και την είσοδο στη φθινοπωρινή περίοδο, τόσο στο ενδεικτικό δίκτυο δακοπαγίδων της Υπηρεσίας μας στην ευρύτερη περιοχή των ελαιώνων Άβαντα, Αλεξανδρούπολης, Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας, όσο και στο δίκτυο των δακοπαγίδων σε Σαμοθράκη και Μαρώνεια, παρατηρήσαμε μία σταθερή αναμενόμενη εβδομαδιαία αύξηση των συλλήψεων του πληθυσμού δάκου.

Α. Στα ποτιστικά χωράφια των ελαιώνων των Άβαντα, Αλεξανδρούπολης, Μάκρης και στα ποτιστικά - ξηρικά χωράφια των Δικέλλων και Μεσημβρίας, οι συλλήψεις είναι αυξημένες σε όρια ανάγκης διενέργειας προληπτικού ψεκασμού. Συστήνουμε ψεκασμό με διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου προκειμένου να καταπολεμηθεί ο δάκος που βρίσκεται μέσα και έξω από τον καρπό της ελιάς. Πρόκειται για σκευάσματα με την δραστική ουσία acetamiprid 20% .

Στα ξηρικά χωράφια των ελαιώνων των Άβαντα, Αλεξανδρούπολης, Μάκρης οι συλλήψεις είναι χαμηλές αλλά στην πορεία αναμένεται η εικόνα να διαφοροποιηθεί αυξητικά.

Η σύσταση με την προαναφερθείσα δραστική ουσία είναι προληπτικού ενδεικτικού και γενικού χαρακτήρα. Σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά την πραγματική εικόνα καθενός ξεχωριστού ελαιοκτήματος, η οποία διαφοροποιείται και από προγενέστερους στην ίδια περίοδο χειρισμούς φυτοπροστασίας με ψεκασμούς από τον ίδιο τον ελαιοπαραγωγό σε συνεργασία του ή μη με τοπικούς γεωπόνους και μαγαζιά πώλησης γεωργικών φαρμάκων.

Στην περίοδο από σήμερα μέχρι την έναρξη της συγκομιδής του ελαιόκαρπου ο δάκος καθημερινά πολλαπλασιάζεται με γρήγορους ρυθμούς και οι ελιές θα δέχονται προσβολές. Συνιστούμε καθημερινή επαγρύπνηση με επισκέψεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους ελαιώνες. Οι ελιές που θα προσβληθούν την περίοδο αυτή θα μαυρίσουν πρόωρα και με τον πρώτο αέρα θα πέσουν με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής.

Β. Στη νήσο Σαμοθράκη, όπου κάθε χρόνο υπάρχουν αψέκαστες δυσπρόσιτες για ψεκασμό περιοχές, παρότι μέχρι σήμερα η υπηρεσία μας διενήργησε τρεις δολωματικούς ψεκασμούς και θα διενεργήσει ακόμη έναν, επειδή ο αριθμός των συλλήψεων δάκου αυξάνεται επικίνδυνα, συστήνουμε οπωσδήποτε ψεκασμό με διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου με την δραστική ουσία acetamiprid 20%, από τους ίδιους τους ελαιοκαλλιεργητές προκειμένου να μη χαθεί η παραγωγή.

Γ. Στα ελαιοκτήματα της Μαρώνειας όπου επίσης η υπηρεσία μας διενήργησε τρεις δολωματικούς ψεκασμούς και εναπόκειται να διενεργηθεί ακόμη ένας, επειδή ακόμη ο αριθμός των συλλήψεων του δάκου είναι σε ανεκτά επίπεδα συνιστούμε την επαγρύπνηση των ελαιοκαλλιεργητών με επίσκεψη των ελαιώνων, στην περίπτωση δε, που θα παρατηρηθούν τσιμπήματα του ελαιόκαρπου, συστήνεται η διενέργεια συμπληρωματικού ψεκασμού από τους ίδιους τους ελαιοκαλλιεργητές καθ’ υπόδειξη των τοπικών γεωπόνων.»

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr