Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

30 Νοεμβρίου, 2021

2ος Φωτογραφικός διαγωνισμός ΝΑΤURA 2000 “Click στη φύση!”

Η Ελλάδα είναι γνωστή ως μία από τις πλουσιότερες σε βιοποικιλότητα χώρες, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και παγκοσμίως. Σημαντικό μέρος αυτού του φυσικού πλούτου και, κυρίως τα είδη φυτών και ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση και τα πιο ευαίσθητα οικοσυστήματα, προστατεύεται από το δίκτυο NATURA 2000.
Η πρώτη διοργάνωση του ετήσιου διαγωνισμού «Click στη Φύση» ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2021 με εξαιρετική επιτυχία. Συνολικά 1.071 δημιουργοί μέσα από τις 7.937 φωτογραφίες τους ανέδειξαν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, αναγνωρίζοντας ότι η φωτογραφική του αποτύπωση μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της αποτελεσματικότερης προστασίας του. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα και περιηγηθείτε στην ψηφιακή έκθεση του 1ου διαγωνισμού ΝΑΤURA 2000 “Click στη φύση!”
Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώθηκε, αναδείχθηκε ταυτόχρονα ο καθοριστικός ρόλος των προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000.
Ο διαγωνισμός συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανανεωμένος, με περισσότερες θεματικές κατηγορίες, με φιλοδοξία για ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους φωτογράφους, με νέα πρόσωπα στην κριτική επιτροπή, με ενδιαφέροντα έπαθλα και, το κυριότερο, με την πεποίθηση ότι όλοι μας, με διάφορους τρόπους, μπορούμε να συνεισφέρουμε στην προστασία της ελληνικής βιοποικιλότητας.Απέναντι σε μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως είναι η κλιματική κρίση και η κρίση απώλειας βιοποικιλότητας, ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας είναι η ίδια η φύση. Για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, το Δίκτυο NATURA 2000 είναι ένας τρόπος να συμμαχήσουμε με τη φύση. Να διαφυλάξουμε την πολύτιμη κληρονομιά μας, να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της κοινωνίας μας, να διασφαλίσουμε ότι θα προσαρμοστεί με βιώσιμο τρόπο και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο ασφαλές και πιο δίκαιο για όλους.
Οι περιοχές NATURA 2000 είναι η καρδιά της προστασίας της φύσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δημιουργούν μια ασπίδα ζωής για απειλούμενα είδη και περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, φροντίζοντας παράλληλα για την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ ανθρώπινων δραστηριοτήτων και προστασίας της φύσης. Μια ισορροπία που σήμερα έχουμε απόλυτη ανάγκη.
Σκοπός αυτού του διαγωνισμού είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή η ομορφιά και η σημασία των περιοχών NATURA 2000, καθώς να αναδειχθεί ο πλούτος της ελληνικής φύσης, των ειδών πανίδας και χλωρίδας, και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στις περιοχές NATURA 2000.
Σας καλούμε λοιπόν να δηλώσετε συμμετοχή στον 2ο πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό ΝΑΤURA 2000 – «Click στη φύση!».
Ας συνθέσουμε ξανά, όλοι μαζί, ένα φωτογραφικό μωσαϊκό ζωής, φύσης, ομορφιάς, συναισθημάτων, δημιουργικών προσεγγίσεων και βιωματικών εμπειριών.

Κατηγορίες 2ου φωτογραφικού διαγωνισμού ΝΑΤURA 2000 “Click στη φύση!”*

• Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον
• Πτηνά
• Ζώα & Φυτά
• Τοπίο

*Προσοχή: Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να είναι εντός των περιοχών Natura 2000 και να δηλώνουν κατά την υποβολή της συμμετοχής τους τον κωδικό της περιοχής λήψης με βάση τη διαθέσιμη λίστα που θα βρείτε εδώ.

Τα βραβεία του 2ου φωτογραφικού διαγωνισμού ΝΑΤURA 2000 “Click στη φύση!”*
Σε κάθε μία απ’ τις 4 κατηγορίες θα δοθούν 3 βραβεία. Η συνολική αξία των επάθλων που θα απονεμηθούν στους πρώτους 12 νικητές ανέρχεται σε €5.000. Η ακριβής κατανομή τους θα ανακοινωθεί σύντομα και θα είναι σε δωροεπιταγές για αγορά φωτογραφικού εξοπλισμού από το photoagora.gr.

Οι επόμενοι 7 νικητές της κάθε κατηγορίας θα λάβουν τιμητικό έπαινο.

OΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

 Το όριο είναι 5 φωτογραφίες ανά κατηγορία 1. Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον, 2. Ζώα & Φυτά, 3. Πτηνά & 4. Τοπίο (δηλαδή το μέγιστο ανά συμμετέχοντα 20 φωτογραφίες αν επιθυμεί να συμμετάσχει και στις τέσσερις κατηγορίες).
• Προθεσμία υποβολής φωτογραφιών: έως και 31 Μαρτίου 2022.

Προετοιμασία φωτογραφιών:

• Περιοριστείτε σε μεσαία ανάλυση (ως 1500 pixel η μεγάλη πλευρά είναι αρκετά) ώστε κάθε φωτογραφία σας να είναι έως 1MB.
• Μετονομασία αρχείου: Το όνομα αρχείου της κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να αναφέρει τα εξής στοιχεία: 1. τον κωδικό της περιοχής Natura (θα τον βρείτε εδώ) & 2. τo email σας.
Πχ. ένα αρχείο με την ονομασία DSC0075.jpg θα πρέπει να μετονομαστεί σε GR1110010_email@gmail.com_DSC0075.jpg

Αποστολή φωτογραφιών: 

Α. Επιλέξτε κατηγορία στην οποία αντιστοιχούν οι φωτογραφίες σας (π.χ. τοπίο).
Σημείωση: Αν θέλετε να αποστείλετε φωτογραφίες και σε άλλη κατηγορία επαναλαμβάνετε τη διαδικασία απ’ την αρχή. Σε αυτή την περίπτωση τα προσωπικά σας στοιχεία θα εμφανιστούν αυτόματα απ’ την προηγούμενη εγγραφή σας.
Β. Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας όπως ζητούνται σε κάθε πεδίο.
Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιλέξτε τον αριθμό των φωτογραφιών που θέλετε να στείλετε:
Δ1. Αναγράψτε μόνο τον κωδικό (χωρίς την πλήρη περιγραφή) της περιοχής Natura 2000 όπου έχει πραγματοποιηθεί η λήψη στο αντίστοιχο πεδίο (Κάντε copy paste από τον πίνακα που θα βρείτε εδώ).
Δ2. Ανεβάστε κάθε φωτογραφία -μέχρι 1MB με την μετονομασία που έχετε ήδη ετοιμάσει όπως το παράδειγμα παραπάνω- σε κάθε πεδίο (1η φωτογραφία, 2η φωτ…, 3η κλπ). Προσοχή! Σε κάθε πεδίο αντιστοιχεί μόνον μία φωτογραφία. Μόλις γίνει το ανέβασμα κάθε φωτογραφίας στο server θα εμφανιστεί η ένδειξη “Maximum number of files reached”, αλλά μην ανησυχείτε εφόσον αφορά μόνο το συγκεκριμένο πεδίο. Συνεχίζετε με την επόμενη φωτογραφία πιο κάτω.Κλπ
Ε. Όταν ανεβάσετε όλες τις φωτογραφίες (μέχρι 5 ανά κατηγορία) και κάνετε κλικ στο “Συμφωνώ με τους όρους” θα εμφανιστεί το κουμπί “Αποστολή”. Εφόσον οι φωτογραφίες έχουν υποβληθεί επιτυχώς θα κατευθυνθείτε αυτόματα σε μία άλλη ευχαριστήρια σελίδα, χωρίς να λάβετε άλλου είδους επιβεβαίωση. Αν όχι, πρέπει να δείτε ξανά τα πεδία και να συμπληρωθούν οι ελλείψεις.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για να υποβάλετε συμμετοχή σε κάποια(ες) άλλη(ες) απ’ τις υπόλοιπες κατηγορίες.

photo.gr

Στον παραπάνω σύνδεσμο, στο τέλος του άρθρου, θα βρείτε την φόρμα συμμετοχής.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr