Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

25 Ιανουαρίου, 2022

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Τι είναι, πως γίνεται, πόσο διαρκεί η ανάρτηση, πως βρίσκω το ακίνητο μου, τι κάνω αν υπάρχει σφάλμα κλπ - Ενημερωτικά στοιχεία για την Σαμοθράκη

Όπως έχει δημοσιευτεί μέσα από το blog, εδώ και λίγο καιρό έχουν αναρτηθεί οι χάρτες του κτηματολογίου για το μεγαλύτερο τμήμα της Π.Ε. Έβρου και της Σαμοθράκης. Το χρονικό περιθώριο για ενστάσεις ολοκληρώνεται κανονικά στις 9 Φεβρουαρίου, αλλά όλοι ελπίζουν σε παράταση.
Τι όμως είναι, πως γίνεται, πόσο διαρκεί η ανάρτηση, πως βρίσκω το ακίνητο μου, τι κάνω αν υπάρχει σφάλμα καθώς και σε άλλα ερωτήματα δίνει απαντήσεις σχετική δημοσίευση το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ στην επίσημη ιστοσελίδα του, με τίτλο "Ανάρτηση".
Διαβάστε όσα αναφέρει:
Τι είναι η Ανάρτηση;
Πρόκειται για το στάδιο κατά το οποίο  όλα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν δίνονται στη δημοσιότητα ώστε όλοι μας να είμαστε σε θέση να ενημερωθούμε και να ελέγξουμε την ατομική μας και τη δημόσια ακίνητη περιουσία.
Είναι σημαντικό οι όποιες διορθώσεις να γίνουν σ’ αυτή τη φάση όπου αρκεί μια (πλήρης) αίτηση κόστους 5 ευρώ. Τυχόν αμέλεια ή παράλειψη θα έχει ως συνέπεια οι απαιτούμενες διορθώσεις να γίνουν στο επόμενο στάδιο του Κτηματολογίου μέσω δικαστικής οδού με πολλαπλάσιο κόστος και χρονική καθυστέρηση.

Πώς γίνεται η Ανάρτηση;
Τα δεδομένα της Ανάρτησης είναι διαθέσιμα στο τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου.

Πόσο διαρκεί η Ανάρτηση;
  • 2 μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού
  • 4 μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού
Πώς ενημερώνομαι για το ακίνητό μου;
Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, με χρήση των κωδικών Taxisnet, αλλά προσοχή μόνο μέχρι τη λήξη της Ανάρτησης.
Για το Δήμο της Αθήνας (και σε άλλες τις περιοχές της χώρας) οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν φάκελο με το σχετικό υλικό στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει.
Επιπλέον, σε όσους δικαιούχους είναι διαθέσιμη η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στέλνεται σχετική ειδοποίηση.
Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει το ακίνητό τους και δεν βρίσκουν τα στοιχεία τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης. Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε τα στοιχεία του Γραφείου, επιλέγοντας Νομό και περιοχή.

Τι πρέπει να κάνω άμεσα;
Ελέγξτε αν ισχύουν σήμερα τα στοιχεία επικοινωνίας που διαθέτουμε. Με τη συμμετοχή σας στη διαδικασία «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» εξασφαλίζετε την άμεση επικοινωνία του Κτηματολογίου μαζί σας για κάθε θέμα που αφορά την ιδιοκτησία σας.

Επιλέγοντας την ηλεκτρονική υπηρεσία «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, μπορείτε να συμπληρώσετε ή να αλλάξετε την ταχυδρομική σας διεύθυνση, τα τηλέφωνα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
Προσοχή, δεν είναι δυνατή η αλλαγή ονόματος, πατρώνυμου κλπ.

Τι πρέπει να κάνω μετά;
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγξετε με προσοχή όλα τα στοιχεία του ακινήτου και του δικαιώματός σας. Είναι σημαντικό τυχόν σφάλματα και παραλείψεις να διορθωθούν σ΄αυτό το στάδιο (Ανάρτηση) και όχι στη επόμενη φάση διορθώσεων που απαιτεί πολύπλοκες, δαπανηρές και χρονοβόρες διαδικασίες (πχ δικαστική απόφαση).

Για κάθε ακίνητο θα βρείτε δύο αρχεία:
  • Το πρώτο είναι το Απόσπασμα Κτηματολογικού Πίνακα. Περιλαμβάνει τα προσωπικά σας στοιχεία, τα στοιχεία των τίτλων, του δικαιώματος (πχ πλήρης/ψιλή κυριότητα, επικαρπία) και του ποσοστού σας. Επίσης περιλαμβάνει πληροφορίες συνιδιοκτητών, βαρών και διεκδικήσεων.
  • Το δεύτερο είναι το Απόσπασμα Κτηματολογικού Διαγράμματος. Πρόκειται για απόσπασμα χάρτη, στο οποίο φαίνεται η θέση, το σχήμα και τα όρια του ακινήτου σας. Επίσης αναγράφεται το εμβαδόν του ακινήτου και η «αποδεκτή απόκλιση». Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.
Εάν είναι όλα σωστά;
Δεν απαιτείται από πλευρά σας καμία ενέργεια. Σας προτείνουμε να αποθηκεύσετε τα αρχεία αυτά στον υπολογιστή σας.  
Τα τελικά στοιχεία της κτηματογράφησης (με όλες τις τυχόν μεταβολές από τα στοιχεία της ανάρτησης πχ από αιτήσεις διόρθωσης, μεταβιβάσεις κλπ) θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου.

Αν έχω απορίες - χρειάζομαι επιπλέον πληροφορίες;
Επικοινωνήστε με το τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης και θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα στοιχεία της ιδιοκτησίας σας. Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε τα στοιχεία του Γραφείου, επιλέγοντας Νομό και περιοχή.

Αν υπάρχουν σφάλματα;
Θα πρέπει να υποβάλλετε σχετική αίτηση διόρθωσης. Διαβάστε τις οδηγίες του επόμενου τμήματος «ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ»

Αν δεν έχω δηλώσει ένα ακίνητο, μπορώ να το κάνω στην Ανάρτηση;
Μπορείτε, με κάποιες προϋποθέσεις. Διαβάστε τις οδηγίες του επόμενου τμήματος «ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ».
Στο τέλος του άρθρου υπάρχει επιπλέον πληροφοριακό υλικό

Ακολουθούν τα ενημερωτικά στοιχεία για την Σαμοθράκη από την σελίδα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:
Νομός
ΕΒΡΟΥ
Περιοχή
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Γραφείο Κτηματογράφησης
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Διεύθυνση
παρόδου Μηδείας, Σηλυβρίας & Κωνσταντινουπόλεως 51 (ισόγειο), 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο
2551087301
Τηλέφωνο
25510-01234
Email
alex@geoapikonisis.gr
Ημέρες λειτουργίας
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00-16:00 και ΤΕΤΑΡΤΗ 08:00-20;00
Γραφείο Κτηματογράφησης
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Διεύθυνση
ΠΑΛΑΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Τηλέφωνο
2551087301
Τηλέφωνο
25510-01234
Email
sam@tomh-ae.gr
Ημέρες λειτουργίας
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00-16:00 και 
ΤΕΤΑΡΤΗ 08:00-20;00
Πληροφορίες περιοχής
Έναρξη Υποβολής Δηλώσεων
Λήξη Υποβολής Δηλώσεων (κάτοικοι Εσωτερικού)
Λήξη Υποβολής Δηλώσεων (κάτοικοι Εξωτερικού)
Παράταση Λήξης Υποβολής Δηλώσεων (κάτοικοι Εσωτερικού)
Έναρξη Ανάρτησης/Υποβολής Αίτησης Διόρθωσης/Ένστασης
Λήξη Υποβολής Αίτησης Διόρθωσης/Ένστασης (κάτοικοι Εσωτερικού)
Λήξη υποβολής αιτήσεων πρόδηλων σφαλμάτων και εκπρόθεσμων δηλώσεων
Παρατηρήσεις
Ιστοσελίδα: https://alexanartisi.ktimatologio.net/Ηλεκτρονική διεύθυνση για την έκδοση Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου: https://alexanartisi.ktimatologio.net/Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://alexanartisi.ktimatologio.net/ (υποβολή αιτημάτων για πληροφορίες μέσω του ιστότοπου)
Δασική Πληροφορία περιοχής
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr