Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

16 Μαρτίου, 2023

Λευτέρης Χαμαλίδης (το.βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Λίγα λόγια για τη Σαμοθράκη

Πολύ πρόσφατα, διάβασα ένα άρθρο στο CNN travel με διθυραμβικά σχόλια για τη Σαμοθράκη, «Το μυστικό πράσινο παρθένο νησί της Ελλάδας» όπως το καταγράφει χαρακτηριστικά, καλώντας τους αναγνώστες να το επισκεφτούν. Η περιγραφή όλων των αξιοθέατων του νησιού είναι τόσο ζωντανή και παραστατική, που πραγματικά σου δημιουργεί άμεσα την επιθυμία, να επισκεφτείς και να εξερευνήσεις αυτό τον μικρό παράδεισο. 

Ωστόσο, η Σαμοθράκη μας, παρόλη την κρυμμένη ομορφιά που διαθέτει, έχει σοβαρά διαχρονικά προβλήματα που πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να αντιμετωπιστούν. 

Κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η δημόσια υγεία. Η αποκατάσταση της κτιριακής υποδομής του Κέντρου Υγείας έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας, ενώ για να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία, απαιτείται η επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη διενέργεια των βασικών εξετάσεων πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Εκτός αυτών, πρέπει να προβλεφθεί η ενίσχυση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Αυτό βέβαια μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με ιδιαίτερα κίνητρα και γενναία πριμοδότηση.

Ο επανασχεδιασμός της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης της χώρας κι η ενίσχυση της με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, αποτελεί βασική εθνική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καθώς εμείς είμαστε αυτοί που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο δυστυχώς στη συνέχεια αφέθηκε να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο.

Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο νησί. Αποτελεί όμως διαρκή στόχο η σύνδεση του και με άλλους προορισμούς όπως, η Ίμβρος με την ταυτόχρονη δημιουργία τελωνείου, η Μυτιλήνη, η Καβάλα, Λαύριο καθώς κι η ενίσχυση των δρομολογίων με τη Λήμνο. 

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί η εθνική ναυτιλιακή πολιτική που είχε χαράξει το ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς κι αυτή παρέμεινε στον σχεδιασμό όταν απώλεσε την εξουσία, κι αφορούσε τη δημιουργία στο Αιγαίο δρομολογίων κορμού, τις «ναυτικές εγνατίες», πάνω στις οποίες θα σχεδιαζόταν ο νέος χάρτης ναυσιπλοΐας. Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού, τμήμα της αποτελούσε η γραμμή Αλεξανδρούπολη – Πειραιάς με υψηλή προστιθέμενη αξία για την περιοχή.

Ο θεσμός του Μεταφορικού Ισοδύναμου ήταν ιδιαίτερα θετικός, όμως πρέπει να λυθούν διαδικαστικά προβλήματα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμών προς τους δικαιούχους.

Η δημιουργία υδατοδρομίων κι η ενίσχυση του τομέα της βιομηχανίας κατασκευής υδροπλάνων, θα έπρεπε να υλοποιηθεί στη χώρα μας εδώ και δύο δεκαετίες τουλάχιστον. Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η καθυστέρηση σε έναν τομέα μεταφορών που θα εκτοξεύσει το τουριστικό προϊόν, ιδιαίτερα μικρών νησιών και δύσκολων προορισμών. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ως βασική του προτεραιότητα την προώθηση του τομέα μεταφορών με υδροπλάνα, ταυτόχρονα με τη γενναιόδωρη στήριξη της βιομηχανίας αυτών, έναν καινούργιο παραγωγικό τομέα για τη χώρα μας.

Τεράστιο έλλειμα αποτελεί η μη ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού αστικών αποβλήτων, των συμπληρωματικών λιμενικών έργων στην Καμαργιώτισσα και τα Θέρμα, καθώς και των λιμνοδεξαμενών άρδευσης με τα απαιτούμενα αρδευτικά δίκτυα, που θα οδηγούσε στον επανασχεδιασμό της τοπικής αγροτικής πολιτικής.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το 1986, τότε που με πρωτοβουλία τοπικών παραγόντων, συντάχθηκε από το ΠΑΣΟΚ το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Σαμοθράκης, που δυστυχώς ελάχιστα υλοποιήθηκαν. Στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνονταν έργα υποδομής, αξιοποίηση φυσικού πλούτου, ενίσχυση τουριστικών υποδομών, ανάδειξη αρχαιολογικών θησαυρών, κτλ. Είναι ανάγκη, κι αυτό πρέπει να αποτελέσει μια από τις βασικές τοπικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο σχεδιασμός να επικαιροποιηθεί και εφόσον μας δοθεί η πολιτική δυνατότητα, να προγραμματιστεί η υλοποίηση του σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την πυξίδα ανάπτυξης για το κόσμημα του νομού μας, τη Σαμοθράκη.

Λευτέρης Χαμαλίδης

Υποψ. Βουλευτής Έβρου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr