Για μία ακόμη φορά συζητήσαμε για το πικρόμελο και πάλι η συζήτηση και όσα ειπώθηκαν από τους δύο καλεσμένους ήταν πολύ ενδιαφέροντα καθώς ανακοινώθηκαν και νέα στοιχεία για το συγκεκριμένο προϊόν, όπως συνεχίζονται οι μελέτες για τα διατροφικά - θρεπτικά στοιχεία και απέδειξαν ότι είναι ένα από τα ελάχιστα μέλια που τα διατηρούν ακόμη και 4 χρόνια μετά την παραγωγή του.
Επίσης έγινε αναφορά για την μεγάλη διάκριση που απέσπασε το πικρόμελο Σαμοθράκης στην Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου Great Taste Awards 2023, όπου πέρα από κάθε προσδοκία ήταν ένα από τα προϊόντα που πήρε 2 αστέρια, κάτι που θα είναι το πρώτο παράσημο του πικρόμελου.
Τον επόμενο μήνα ο καθηγητής θα παρουσιάσει το πικρόμελο στο Σαντιάγο της Χιλής μαζί με τις μελέτες που έχουν γίνει, μαζί με νέα στοιχεία.
Αυτό βέβαια που πρέπει να σημειωθεί και το ανέφερε ο κύριος Βασιλούδιας με πικρία είναι ότι δεν έχει δεχχθεί ούτε ένα τηλέφωνο από κάποιον από την δημοτική αρχή για να ενημερωθεί τι έχει γίνει και πως θα μπορούσε να βοηθήσει, προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο και το είπα και την ώρα που ειπώθηκε.
Για μία ακόμη φορά έγινε αναφορά ότι πρέπει να ενταχθούν στην ομάδα και άλλοι μελισσοκόμοι, ώστε να παράγεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα. Επίσης ότι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση κατασκευής συσκευαστηρίου.
Όλη την εκπομπή με τα πολλά ενδιαφέροντα μπορείτε να την ακούστε από το samothrakiradio.gr.