Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

22 Αυγούστου, 2023

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ - Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Eκκενώθηκαν προληπτικά το νοσοκομείο και 8 οικισμοί - 90 ασθενείς στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» // Κάποιες σκέψεις // Δήμος Σαμοθράκης: Έκτακτο Συντονιστικό στις 11για τις πυρκαγιές και ενημέρωση για την επίταξη του πλοίου - Πιθανό έκτακτο Δ. Σ // ZANTE FERRIES - Δελτίο Τύπου Ε/Γ–Ο/Γ “Αδαμάντιος Κοραής”: Σχετικά με τα δρομολόγια Τρίτης 22/8/23 // Κ. Λ. Άλεξ/πόλης: Αργά το μεσημέρι η επόμενη ενημέρωση για τα δρομολόγια - Αυτήν την ώρα το ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ πλέει προς Καβάλα // ZANTE FERRIES: Νέο Δελτίο Τύπου σχετικά με τα δρομολόγια - Και το ΑΝΑΞ στην Σαμοθράκη για την αποφόρτιση των οχημάτων κυρίως

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη η οποία πλησίασε τα ξημερώματα της Τρίτης τον περίβολο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά γιατί το είχαν καλύψει οι καπνοί, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που το περικύκλωσε. Την ίδια ώρα 90 ασθενεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Οι φλόγες πλησίασαν κυριολεκτικά μέσα σε τμήμα της αυλής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης την ώρα που το προσωπικό με ασθενοφόρα προχωρούσε στην εκκένωση του. Οι συγγενείς ασθενών είχαν κληθεί νωρίτερα να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια εφόσον ήταν δυνατή η έκδοση εξιτηρίου.


Όπως μετέδωσε ο Κώστας Καντούρης από τον χώρο του νοσοκομείου ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις που πιθανώς να οφείλονται σε φιαάλες οξυγόνου που βρίσκονταν στον χώρο. Ο κίνδυνος για το νοσοκομείο λίγο πριν τις 06.00 το πρωί δείχνει να έχει περιοριστεί με ισχυρές μονάδες της πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο και να επιχειρούν να σβήσουν τις φλόγες.

Ενενήντα ασθενείς στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής»

Στη διάθεση των Αρχών βρίσκεται το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο πλέον φιλοξενούνται 90 από τους συνολικά 204 ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με τους υπόλοιπους να έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομείο.

Στο ferry boat που επιτάχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς βρέχει στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.

Εκκενώθηκαν οκτώ οικισμοί

Μετά τις 02:00 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε περιοχές δίπλα στην Αλεξανδρούπολη. Συνολικά εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση οκτώ οικισμών. Συγκεκριμένα το μήνυμα εστάλη σε Ελαιώνα, Έλατο, Πεύκη, Άγιο Γεώργιο, Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή ενώ χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνονται από την περιοχή που φλέγεται.

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλεους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νικόλαο Παπαευσταθίου έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και είναι σε σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο, τον ΑΓΕΕΘΑ και τον ΥΠΑΡΧΗΓΌ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Χώροι φιλοξενίας και παραμονής

Λίγο μετά τις 03.00 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και το Δημοτικό Θέατρο.

Ανοιχτές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται είναι οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία.

Ανοιχτό επίσης είναι το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει και στην αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ.

Στη διάθεση ανθρώπων που χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν επίσης τεθεί ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης ανέφερε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης: «Εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στη μεγάλη δοκιμασία που περνάει η Αλεξανδρούπολη, το κτίριο του Επιμελητηρίου Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ή και σε τουρίστες που αναμένουν συγκοινωνία, έχοντας φύγει απ’ τα ξενοδοχεία που διαμένουν».

Ένας νεκρός στη Λευκίμμη

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά που ξεκίνησε από το δάσος της Δαδιάς. Νεκρός εντοπίστηκε ένας άντρας στην περιοχή της Λευκίμμης. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταματάκης το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή. Εικάζεται ότι πρόκειται για μετανάστη.

Κοντά στο χωριό Αισύμη του Έβρου βρίσκεται η φωτιά που εδώ και ώρες κατακαίει το δάσος της Δαδιάς. Οι φλόγες έχουν «διανύσει» απόσταση 20 χιλιομέτρων. Μάχη δίνουν οι κάτοικοι του χωριού για να συγκρατήσουν τις φλόγες και με γεωργικά μηχανήματα ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες.

ertnews.gr



Εικόνα προφίλ

Όλη αυτή η ανείπωτη τραγωδία μου δημιουργεί κάποιες σκέψεις:

  1.  Μήπως οι φωτιές είναι δάκτυλος των «««καλών φίλων»»» και δυστυχώς γειτόνων μας Τούρκων, λόγω της παραχώρησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικάνους (δήθεν ΝΑΤΟ), φυσικά εκτελεστικά όργανα είναι κάποιοι από τις ορδές μουσουλμάνων εισβολέων που στέλνονται ασταμάτητα, πιθανόν δίνοντας τους κάποιο πουρμπουάρ...
  2.  Αλήθεια, οι άλλοι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι που είναι τόσες μέρες...;;; Δεν θα έπρεπε να σπεύσουν να συνδράμουν - βοηθήσουν...;;;
  3.  Είπαμε ΝΑΙ η Ρωσία προκλήθηκε, ΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, μήπως όμως η Ελλάδα έπρεπε να διατηρήσει κάποιες υποτυπώδεις σχέσεις...;;; Πριν 2 χρόνια που ακόμη υπήρχαν αυτές, μας βοήθησαν, ΝΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΩΣΗ, στέλνοντας τα θηριώδη πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Αντόνοφ και φάνηκαν πολύ χρήσιμα...

Δήμος Σαμοθράκης: Έκτακτο Συντονιστικό στις 11για τις πυρκαγιές και ενημέρωση για την επίταξη του πλοίου - Πιθανό έκτακτο Δ. Σ.

ZANTE FERRIES - Δελτίο Τύπου Ε/Γ–Ο/Γ “Αδαμάντιος Κοραής”: Σχετικά με τα δρομολόγια Τρίτης 22/8/23

H εταιρεία ZANTE FERRIES ενημερώνει το επιβατηγό κοινό ότι το πλοίο της Ε/ Γ- Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ συμμετέχει με εντολή των κρατικών υπηρεσιών στις διαδικασίες διάσωσης των ασθενών του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης στις 10.00 π.μ. με προορισμό την Σαμοθράκη και να εκτελέσει τα κάτωθι εγκεκριμένα δρομολόγια.

Κατόπιν τούτου τα ανωτέρω δρομολόγια θα εκτελεστούν μετά την αποδέσμευση του πλοίου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

zanteferries.gr


Κ. Λ. Αλεξ/πόλης: Αργά το μεσημέρι η επόμενη ενημέρωση για τα δρομολόγια - Αυτήν την ώρα το ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ πλέει προς Καβάλα

Σε επικοινωνία μου με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης νωρίτερα (12:15μ.μ.) με ενημέρωσαν ή να καλέσω ξανά αργά το μεσημέρι ή να ενημερωνόμαστε από τα πρακτορεία ή την σελίδα της εταιρείας.

Πάντως αυτήν την ώρα (12:50) το ΑΔΑΜΆΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ πλέει προς την Καβάλα, στο νοσοκομείο της οποίας θα μεταφερθούν οι ασθενείς από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που φιλοξενούνται σε αυτό από αργά το βράδυ χθες.


15:25

Το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ πλησιάζει στην Καβάλα.


15:40
Έφτασε Καβάλα, πόσο του πάει η Καβάλα, πόσο ομορφαίνει ακόμη περισσότερο την Καβάλα το πορτοκαλί του Κοραή, αλλά δεν είναι του παρόντος... Ας ελπίσουμε να το ξαναδούμε σε καλύτερες στιγμές...

ZANTE FERRIES: Νέο Δελτίο Τύπου σχετικά με τα δρομολόγια

H εταιρεία ZANTE FERRIES ενημερώνει το επιβατηγό κοινό της ότι το πλοίο της Ε/Γ – Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ Ν.Π. 11800 εκτελεί κατόπιν εντολής των κρατικών αρχών και λόγω έκτακτων και εθνικών αναγκών, το δρομολόγιο μεταφοράς ασθενών από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης στον λιμένα της Καβάλας.
Μετά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα της Καβάλας και την ασφαλή αποβίβαση των ασθενών και την απολύμανση όλων των χώρων του πλοίου από εξειδικευμένο συνεργείο στον λιμένα της Καβάλας και εφ’ όσον αποδεσμευθεί, θα αποπλεύσει περί ώρα 17:00 μ.μ. με προορισμό τη νήσο Σαμοθράκη για την παραλαβή – μεταφορά επιβατών και οχημάτων προς την Αλεξανδρούπολη και θα εκτελέσει δρομολόγια σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα.
Τα δρομολόγια της 23/08/2023 θα εκτελεστούν κανονικά.
Για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή θα σας ενημερώσουμε με νεώτερο δελτίο τύπου.

Και το ΑΝΑΞ στην Σαμοθράκη για την αποφόρτιση των οχημάτων κυρίως
Ο Φώτης Φωτεινός ως εκπρόσωπος της ZANTE FERRIES δημοσίευσε την παρακάτω ανάρτηση στο Σαμοθράκης Ενημέρωση (facebook)για την ομαλοποίηση της κατάστασης των δρομολογίων, όπου αναφέρει πως για την αποφόρτιση κυρίως των οχημάτων από το νησί, μπαίνει το ανοιχτού τύπου πλοίο ΑΝΑΞ με έδρα την Θάσο.
Διαβάστε:

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr