Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

27 Οκτωβρίου, 2023

Στο 53% υποχώρησε το μερίδιο της ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο // Σχόλιο // Αυξήσεις φωτιά έως και 88% στα τιμολόγια ρεύματος Νοεμβρίου // Επιδοτήσεις 32,2 εκ για το Νοέμβριο - 0,025 €/kWh η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια

Σημαντική υποχώρηση γνώρισε το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ρεύματος το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο «κλείνοντας» στο 53,49% έναντι 58.69% ένα μήνα πριν, σύμφωνα με το νεότερο δελτίο του ΑΔΜΗΕ για τον ένατο μήνα του χρόνου.

Η μείωση οφείλεται κατά το μεγαλύτερο της μέρος στο μικρότερο μερίδιο της ΔΕΗ στην υψηλή τάση που «μετακινήθηκε» στην εταιρεία προμήθειας ΗΡΩΝ σε συνέχεια της συμφωνίας που συνάφθηκε μεταξύ ΔΕΗ-ΗΡΩΝ και ΤΙΤΑΝ τον Σεπτέμβριο.

Η «ανάγνωση» της υψηλής τάσης

Ειδικότερα, όπως έχει γράψει το energypress, η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ προχώρησε στη σύναψη PPA με τη ΔΕΗ, την εκπροσώπηση του οποίου ως πάροχος ενέργειας, ανέλαβε η εταιρεία ΗΡΩΝ. Πρακτικά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μεν ΔΕΗ να καταγράφει «απώλειες» στο μερίδιό της στην Υψηλή Τάση και η δε ΗΡΩΝ να βλέπει το μερίδιό της να εκτοξεύεται όπως και έγινε, έχοντας αναλάβει τον ρόλο του παρόχου (πωλητή) της ηλεκτροπαραγωγής στον τελικό καταναλωτή σε αυτό το «τριμερές» σχήμα.

Ως εκ τούτου, το μερίδιο της ΗΡΩΝ στην υψηλή τάση διαμορφώνεται στο 21.3% τον Σεπτέμβριο από 11.2% τον Αύγουστο και αντίστοιχα της ΔΕΗ στο 48.1% από 58.5%, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ. Αξιοσημείωτα επίσης «στιγμιότυπα» στην Υψηλή Τάση είναι η αύξηση του ποσοστού της Watt+Volt στο 15.3% από 12.5% τον Αύγουστο και αντίστροφα της Elpedison που μειώθηκε στο 11.6% από 13.4%.

Η «κινητικότητα» σε Χαμηλή και Μέση Τάση

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και η συγκριτική αποτύπωση των μεριδίων της ΔΕΗ και στις υπόλοιπες δύο κατηγορίες χαμηλής και μέσης τάσης, όπου εδώ οι όποιες αυξομειώσεις από μήνα σε μήνα συνιστούν περισσότερο προϊόν ανταγωνισμού στην αγορά.

Αναλυτικότερα, το μερίδιο της ΔΕΗ στη χαμηλή τάση εμφανίζεται μειωμένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώνεται στο 63.1% έναντι 65.1%. Μεγαλύτερη μείωση καταγράφει στο κομμάτι της Μέσης Τάσης όπου το μερίδιο της μεγαλύτερης επιχείρησης ηλεκτρισμού της χώρας ανέρχεται στο 33.9% τον Σεπτέμβριο έναντι 39.1% τον Οκτώβριο.

Με δεδομένο ότι τα εν λόγω ποσοστά αντανακλούν φορτία σε κάθε κατηγορία τάσης και επομένως δύναται να επηρεάζονται από την αυξομείωση του συνολικού φορτίου του μήνα - χωρίς ωστόσο οι όποιες διαφορές να είναι τρομακτικές από μήνα σε μήνα - προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε ένα βαθμό αποτυπώνουν και μια ορισμένη κινητικότητα πελατών από εταιρεία σε εταιρεία και βασικά από την ΔΕΗ προς τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας εν προκειμένω.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, η πλειοψηφία των εταιρειών κατέγραψε καλύτερες επιδόσεις τον Σεπτέμβριο έναντι του Αυγούστου, σημειώνοντας αύξηση στα ποσοστά τους, με την μεγαλύτερη θετική διαφορά από μήνα σε μήνα να καταγράφει η εταιρεία ΗΡΩΝ.

Συγκεκριμένα, η «εικόνα» της αγοράς προμήθειας ως προς τα μερίδια των προμηθευτών ενέργειας για τον Σεπτέμβριο διαμορφώνεται ως εξής από μήνα σε μήνα:

  • ΗΡΩΝ: 11.59% από 8.81% τον Αύγουστο
  • Μυτιληναίος: 8.42% από 7.75% τον Αύγουστο
  • Elpedison: 6.16% από 5.81% τον Αύγουστο
  • NRG: 5.69% από 5.46%
  • WATT AND VOLT: 4.20% από 3.41%
  • Φυσικό Αέριο: 3.40% από 2.96%
  • ΖΕΝΙΘ: 2.29% από 2.50%
  • Volterra: 2.09% από 1.83%

Τέλος, μείωση καταγράφεται και στη συνολική ζήτηση του μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα έναν χρόνο πριν με την διαφορά να φτάνει το 2,03%.


energypress.gr

Ι.Β,: Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, αλλά επιτέλους βλέπουμε η κάποτε μονοπωλιακή - κρατικοδίαιτη ΔΕΗ (που κακώς ονομάζεται ακόμη έτσι γιατί το Δ σημαίνει δημόσια...) έχει σχεδόν τους μισούς καταναλωτές...

Για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες ξέχασα (ναι το ομολογώ) και ζητώ συγγνώμη, στις 20-21 του μηνός να δημοσιεύσω προς ενημέρωση σας, τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ρεύματος και στη συνέχεια την κρατική επιδότηση. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ... Το κάνω τώρα.


Λογαριασμοί ρεύματος: Αυξήσεις φωτιά έως και 88% στα τιμολόγια Νοεμβρίου

Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια ρεύματος του μηνός Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι πάροχοι.

Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις είναι υψηλότερες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα έως και 88%. 

Η πλειονότητα των προμηθευτών κινείται με αυξήσεις από 10% έως και 40%. Ποσοστά τα οποία προκύπτουν συγκρίνοντας τις καθαρές τιμές, δηλαδή χωρίς τις επιδοτήσεις.

Τα αίτια

Οι μεγάλες ανατιμήσεις έχουν να κάνουν με το κλίμα αβεβαιότητας που έχει προκληθεί στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας τόσο από τη δολοιοφθορά στον αγωγό αερίου της Βαλτικής όσο και από τα πολεμικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή. 

Το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου TTF κατά 40% στο διάστημα των προηγούμενων 15 ημερών. 

Ανάλογες ανοδική τροχιά πήρε και η τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα οι πάροχοι να προχωρήσουν σε μεγάλες αυξήσεις.

Επιδοτήσεις

Μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει και τις επιδοτήσεις των οικιακών λογαριασμών ρεύματος. 

Αυτές εκτιμάται ότι θα κινηθούν σε υψηλότερα από κάθε άλλη φορά, τους τελευταίους μήνες, επίπεδα προκειμένου να ψαλιδιστούν οι μεγάλες αυξήσεις.

Τα τιμολόγια

Αναλυτικά τα βασικά τιμολόγια των παρόχων για τον μήνα Νοέμβριο και συγκριτικά με τον Οκτώβριο έχουν ως εξής:

 ΔΕΗ

Γ1/Γ1Ν

 Τιμή Νοεμβρίου 2023: έως 500 kWh 0,17 ευρώ/kWh. Πάνω από 500 kWh 0,182 ευρώ/kWh, αν δεν επιτευχθεί έκπτωση 15%.

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: έως 500 kWh 0,14 ευρώ/kWh. Πάνω από 500 kWh 0,152 ευρώ/kWh, αν δεν επιτευχθεί έκπτωση 15%.

Τιμή Οκτωβρίου 2023: έως 500 kWh 0,155 ευρώ/kWh. Πάνω από 500 kWh 0,167 ευρώ/kWh, αν δεν επιτευχθεί έκπτωση 15%.

My Home 4All

 Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,165 ευρώ/kWh έως 500 kWh και 0,22100 ευρώ/kWh οι υπόλοιπες kWh

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,135 ευρώ/kWh έως 500 kWh και 0,191 ευρώ/kWh οι υπόλοιπες kWh

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,15 ευρώ/kWh έως 500 kWh και 0,206 ευρώ/kWh οι υπόλοιπές kWh

ΗΡΩΝ

Generous Guarantee Home

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,095 ευρώ/kWh χωρίς έκπτωση συνέπειας και με ανώτατη εγγυημένη τιμή 0,17 ευρώ/kWh, 0,0855 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας 10% για τους πρώτους έξι μήνες παραμονής στο πρόγραμμα και 0,0808 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας 15% μετά τους πρώτους έξι μήνες παραμονής στο πρόγραμμα.

 Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,08 ευρώ/kWh χωρίς έκπτωση συνέπειας και με ανώτατη εγγυημένη τιμή 0,1155 ευρώ/kWh, 0,0705 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας 10% για τους πρώτους έξι μήνες παραμονής στο πρόγραμμα και 0,793 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας 15% μετά τους πρώτους έξι μήνες παραμονής στο πρόγραμμα.

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,095 ευρώ/kWh χωρίς έκπτωση συνέπειας και με ανώτατη εγγυημένη τιμή 0,17 ευρώ/kWh, 0,0855 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας 10% για τους πρώτους έξι μήνες παραμονής στο πρόγραμμα και 0,0808 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας 15% μετά τους πρώτους έξι μήνες παραμονής στο πρόγραμμα.

Simply Generous

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,1550 ευρώ/kWh χωρίς έκπτωση ποσότητας, 0,1395 ευρώ/kWh με έκπτωση ποσότητας 10% για τους πρώτους έξι μήνες και 0,1318 ευρώ/kWh με έκπτωση ποσότητας 15% μετά από έξι μήνες παραμονής στο πρόγραμμα.

Protergia

Οικιακό Value +

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,12540 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,0738 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,0888 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Οικιακό MVP Reward

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,16540 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας και ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,1180 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας και ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,12580 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας και ανεξαρτήτως κατανάλωσης

ELPEDISON

Economy Plus

 Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,12 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,065 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,08 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

 ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,1717 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,1567 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,1717 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

Electricity HomeDay

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,1990 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,184 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,1990 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

ECONOMY

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,1590 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,144 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,1590 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

GREEN ECONOMY

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,1750 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,12 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,1350 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

WATT & VOLT

Value +

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,1254 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,738 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,08880 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Zero plus

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,22530 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,17948 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,19448 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

ΖΕΝΙΘ

Power Home For All

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,1490 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσς

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,064 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,0790 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Power Home Basic

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,2330 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,173 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,1880 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Power Home Now

Τιμή Νοεμβρίου 2023; 0,0990 ευρώ ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,125 ευρώ ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,14 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

NRG

On time +

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,0702 ευρώ/kWh με 40% έκπτωση και 0,1053 ευρώ/kWh με 10% έκπτωση. 

 Prime

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,222 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,172 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,1870 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

On time

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,1236 ευρώ/kWh με έκπτωση 40% για τους πρώτους δύο μήνες και 0,18540 ευρώ/kWh με έκπτωση 10% για τους υπόλοιπους μήνες

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,09 ευρώ/kWh με έκπτωση 40% για τους πρώτους δύο μήνες και 0,1425 ευρώ/kWh με έκπτωση 10% για τους υπόλοιπους μήνες.

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,105 ευρώ/kWh με έκπτωση 40% για τους πρώτους δύο μήνες και 0,1575 ευρώ/kWh με έκπτωση 10% για τους υπόλοιπους μήνες

Ελίν

Power on! Home Bonus +

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,140 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,083 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,098 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

Power On! Home Comfort

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,1650 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,117 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,132 ευρώ/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οικιακό ΜΑΧΙ Free +

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,104 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,078 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,093 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

VOLTON

Volton Energy Control

Τιμή Νοεμβρίου 2023: 0,1145 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

Τελική τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,0795 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας

Τιμή Οκτωβρίου 2023: 0,0945 ευρώ/κWh με έκπτωση συνέπειας

Ο.Τ. (Οικονομικός Ταχυδρόμος)


Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδοτήσεις 32,2 εκ για το Νοέμβριο - Στα 0,025 ευρώ/κιλοβατωρα η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια

Τη συνέχιση των μέτρων στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ενισχύσεις

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο Νοέμβριο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60€/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Ο.Τ. (Οικονομικός Ταχυδρόμος)

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr