Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

19 Ιανουαρίου, 2024

Σαμοθράκη: Πληροφορικάριος καλείται να κάνει μαθηματικά στο Γυμνάσιο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού - Σχόλιο - Επικοινωνία με Διευθύντρια ΔΕ Έβρου και Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σαμοθρακης - Το θέμα θα συζητηθεί αύριο στην εκπομπή "Χωρίς Κανόνες"

Κενά σε εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Σαμοθράκης καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων, τονίζοντας ότι «αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο δεν έχει βρεθεί οριστική λύση σε ένα κώλυμα που δεν ήταν έκτακτο, αλλά γνωστό εδώ και τρεις μήνες».

Όπως αναφέρουν οι Σύλλογοι σε επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, ο καθηγητής Μαθηματικών στο ΓΕΛ Σαμοθράκης αποχώρησε από τη θέση λόγω της εκλογής του ως δήμαρχος του νησιού, με αποτέλεσμα μέχρι και αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει Μαθηματικός στα σχολεία. Σημειώνουν επιπλέον πως τη θέση, όπως πληροφορήθηκαν, θα καλύψει ο Μαθηματικός του Γυμνασίου, «ο οποίος καλείται στη μέση της χρονιάς να αφήσει τέσσερα τμήματα του Γυμνασίου και να ανταπεξέλθει στην απαιτητική διδασκαλία μαθηματικών κατεύθυνσης, αναλαμβάνοντας πλήρως τις τρεις τάξεις του Λυκείου και λαμβάνοντας το μέγιστο των επιτρεπτών υπερωριών».

Το κενό μάλιστα που δημιουργείται στο Γυμνάσιο, σύμφωνα με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καλείται να το καλύψει ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του Γυμνασίου. «Θεωρούμε ότι αυτή η προσωρινή λύση, για όσο χρονικό διάστημα αν χρειαστεί να εφαρμοστεί, δεν αποτελεί πραγματική και λειτουργική λύση στην πλήρωση του κενού, διότι δημιουργεί προβλήματα παρά τα λύνει» τονίζουν, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη ανησυχία τους για τα παιδιά της Γ' Λυκείου που δίνουν φέτος πανελλήνιες.

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αποφασίσουμε ποια παιδιά μας θα “πνίξουμε ́ ́ του Λυκείου ή του Γυμνασίου. Γιατί πρέπει να επιλέξουμε ποιοι μαθητές θα επωμιστούν τις συνέπειες της απουσίας εκπαιδευτικών» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Σαμοθράκης:

ΘΕΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ) ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ "

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, μετά την αποχώρηση του μαθηματικού κου Βίτσα Αθανασίου από τα καθήκοντά του ως καθηγητή μαθηματικών στο ΓΕΛ Σαμοθράκης-λόγω της εκλογής του ως Δημάρχου Σαμοθράκης και παρά τις απαραίτητες ενέργειας που έγιναν άμεσα από την πλευρά της διευθύντριας του ΓΕΛ Σαμοθράκης, η θέση του μέχρι τις 16/1/2023 δεν έχει αναπληρωθεί, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις.

Σήμερα, πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται να αναπληρωθεί, προσωρινά τουλάχιστον, από καθηγητή-αναπληρωτή Μαθηματικό του Γυμνασίου Σαμοθράκης, ο οποίος καλείται στη μέση της χρονιάς να αφήσει τέσσερα τμήματα του Γυμνασίου και να ανταπεξέλθει στην απαιτητική διδασκαλία μαθηματικών κατεύθυνσης, αναλαμβάνοντας πλήρως τις τρεις τάξεις του Λυκείου και λαμβάνοντας το μέγιστο των επιτρεπτών υπερωριών.

Σημειώνουμε ότι με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα μετατίθεται στο Γυμνάσιο και το κενό που δημιουργείται εκεί καλείται να το καλύψει ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του Γυμνασίου. Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι το Γυμνάσιο Σαμοθράκης είχε έλλειψη Φυσικού-Χημικού από 1/1/2024, κενό που προγραμματιζόταν να καλυφθεί από την Βιολόγο του Λυκείου και τον Μαθηματικό του Γυμνασίου που τώρα μετακινείται.

Είναι λυπηρό και εντελώς αντιπαιδαγωγικό για τους μαθητές του Γυμνασίου στη μέση της χρονιάς να αλλάζουν εκπαιδευτικό σε τέσσερα βασικά μαθήματα 1.Φυσική 2.Μαθηματικά 3. Χημεία και 4. Βιολογία και μάλιστα μέσα σε 8 μέρες!!! Επίσης δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι δεν είναι δεδομένο ότι ο εκπαιδευτικός της Πληροφορικής μπορεί να διδάξει μαθηματικά στη μέση της χρονιάς, ούτε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι έχει ξαναδιδάξει μαθηματικά ποτέ στη ζωή του! Τέλος να αναφέρουμε και το εντελώς αντιεπαγγελματικό για τον μαθηματικό του Γυμνασίου που αλλάζει σχολική μονάδα μια εβδομάδα πριν τη λήξη του τετραμήνου που ετοιμάζει βαθμολογίες και καλείται να λειτουργήσει με πρόγραμμα 28 ωρών!
θεωρούμε ότι αυτή η προσωρινή λύση, για όσο χρονικό διάστημα αν χρειαστεί να εφαρμοστεί, δεν αποτελεί πραγματική και λειτουργική λύση στην πλήρωση του κενού, διότι δημιουργεί προβλήματα παρά τα λύνει.

Επιπλέον διεκδικούμε το μάθημα των μαθηματικών να παρέχεται από Μαθηματικό σε όποια βαθμίδα και αν είναι!
Παραθέτουμε την έντονη ανησυχία μας τόσο για την πορεία της Γ ́ Λυκείου και των μαθητών που θα εξεταστούν στα Μαθηματικά στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2024.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο δεν έχει βρεθεί οριστική λύση σε ένα κώλυμα που δεν ήταν έκτακτο, αλλά γνωστό εδώ και τρεις μήνες. Προβληματιζόμαστε για την ανταπόκριση του συστήματος σε προβλεπόμενα κενά, καθώς οι εκλογές διενεργήθηκαν στις 8/10/2023 οπότε στις 10/10 σας γνωστοποιήθηκε η δημιουργία του κενού. Στις 21/11 κατατέθηκε η αίτηση αδείας του εκπαιδευτικού που αποχωρεί λόγω εκλογής του και στις 28/11 δημοσιεύτηκε πρόσκληση αναπληρωτών. Γιατί δεν μπορούσε να καλυφθεί εγκαίρως το κενό?

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αποφασίσουμε ποια παιδιά μας θα “πνίξουμε ́ ́ του Λυκείου ή του Γυμνασίου. Γιατί πρέπει να επιλέξουμε ποιοι μαθητές θα επωμιστούν τις συνέπειες της απουσίας εκπαιδευτικών?

Η κοινωνία μας είναι απομονωμένη γεωγραφικά, οι μαθητές μας στερούνται την πρόσβαση στην εκπαίδευση που έχει η πλειοψηφία των μαθητών της χώρας και ταλαιπωρούνται συχνά από την ολιγωρία του κεντρικού μηχανισμού, ενώ οι τελικές διαδικασίες αξιολόγησης είναι το ίδιο απαιτητικές για όλους τους μαθητές της χώρας!

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε να δοθεί μια οριστική λύση και

α) να καλυφθεί η θέση του Μαθηματικού στο ΓΕΛ Λυκείου με μαθηματικό

β) ο Μαθηματικός του Γυμνασίου να επιστρέψει στο Γυμνάσιο

γ) να μη χαθούν κι άλλες διδακτικές ώρες και να επανέλθει το σχολείο μας στην κανονικότητα!

Με εκτίμηση,

Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Σαμοθράκης Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σαμοθράκης Η Πρόεδρος Κριστίν Λανού-Σαλαμανή

voria.gr


Ι. Β.: Είναι κρίμα να υπάρχει ένα τόσο σοβαρό θέμα στο νησί μας, να υπάρχουν τοπικά ραδιόφωνα, blogs, sites και σελίδες facebook και να γίνεται ευρέως γνωστό το θέμα από μία "ξένη" σελίδα...


Επικοινωνία με Διευθύντρια ΔΕ Έβρου και Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σαμοθρακης

Μετά την δημοσίευση του άρθρου επικοινώνησα με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κυρία Ελένη Πλακωτή, η οποία παρά την σύσκεψη που είχε, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να απαντήσει και είπε ότι το θέμα έχει δρομολογηθεί προς λύση, μιας και σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτημάτων από τις ΔΙΔΕ για νέους αναπληρωτές.  

Κατόπιν αυτών επικοινώνησα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σαμοθρακης να την ενημερώσω για τα παραπάνω και η κυρία Λανού με είπε πως δεν είναι αυτό που ζητούν.

Τελικά συμφωνήσαμε αύριο στην εκπομπή "Χωρίς Κανόνες" με τον Φώτη Φωτεινό και εμένα να βγει η κυρία Κριστίν Λανού-Σαλαμανή και να μας καταθέσει τι ακριβώς ζητούν και τι ενέργειες έχουν γίνει.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr