Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

01 Μαΐου, 2020

Χθες ξεκίνησε δρομολόγια το Σταυρός στα Δωδεκάνησα - Φ. Μανούσης: Από σήμερα, το ΣΤΑΥΡΟΣ πλέει ανάμεσα στα στολίδια του Αιγαίου, σύντομα θα ακολουθήσει το ΖΈΦΥΡΟΣ - Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προβολής της Σαμοθράκης - Δωρεάν μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων της Σαμοθράκης και των ΙΧ τους για όλα τα νησιά-προορισμούς των πλοίων μας - Διάρκεια και επιδότηση της σύμβασης

Χθες για την SAOS FERRIES ξεκίνησε επίσημα μια νέα εποχή, μιας και μετά το περσινό μαύρο καλοκαίρι για την Σαμοθράκη, η εταιρεία αναγκάστηκε να φύγει από την γραμμή, μετά από πολλές απειλές για αποχώρηση και τις αντίστοιχες κυβιστήσεις. Μετά την οριστική της αποχώρηση, η εταιρεία διεκδίκησε και πήρε επιδοτούμενες γραμμές στα Δωδεκάνησα για τα πλοία Σταυρός (πρ. ΣΑΟΣ ΙΙ) και ΖΈΦΥΡΟΣ (το ΣΑΟΝΗΣΟΣ;). Χθες λοιπόν το Ε/Γ- Ο/Γ Σταυρός ξεκίνησε τα δρομολόγια του. Αφού αποχαιρέτησε έναν δικό του άνθρωπο, μέλος του πληρώματος του για αρκετά χρόνια, κυρίως στο μπαρ. Ο οποίος κατέβηκε να ναυτολογηθεί και ξαφνικά πέθανε. Ο (κύριος) Χρήστος, ένας ευγενέστατος άνθρωπος, αφήνοντας πίσω, όπως έμαθα 2 μικρά παιδιά. Καλή  ανάπαυση στην ψυχή του και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, καλή δύναμη και καλό κουράγιο.
Με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων την οποία εγώ είχα πληροφορηθεί νωρίς χθες, μέσα από ναυτιλιακά φόρουμ, ο κύριος Φώτης Μανούσης, έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

«Να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά και να κλείνεις την πόρτα χαμογελώντας.» Μενέλαος Λουντέμης
Σήμερα κλείνει ένα κεφάλαιο στην μικρή ιστορία κάποιων ανθρώπων και ανοίγει ένα καινούργιο.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγομαι κι εγώ.
Το πλοίο του ομίλου μας, ΣΤΑΥΡΟΣ, ξεκίνησε την εκτέλεση τακτικών δρομολογίων, μεταξύ Ρόδου, Σύμης, Χάλκης, Τήλου, Νισύρου και Κω. Ακολουθεί το Καστελλόριζο, ενώ σύντομα θα συνοδεύεται στο πελαγίσιο ταξίδι του από το πλοίο μας, ΖΕΦΥΡΟΣ, που θα συνδέει Λέρο, Λειψούς, Πάτμο, Αρκιούς, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Σάμο, Κάλυμνο και Ψέριμο.

Συνοδός μας στο νέο κεφάλαιο αυτό η εξαγγελθείσα υπόσχεσή μας να παρέχουμε από σήμερα και για όλο το έτος εντελώς δωρεάν μετακίνηση σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Καστελλόριζου, καθώς και δωρεάν μεταφορά των ΙΧ οχημάτων τους.Τα ίδια πράγματα, δηλαδή, που είχαμε προτείνει και στους φορείς της Σαμοθράκης, Δήμαρχο και Δημοτικό συμβούλιο, οι οποίοι, όμως, δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας.
Από σήμερα, το ΣΤΑΥΡΟΣ πλέει ανάμεσα στα στολίδια του Αιγαίου τιμώντας την ένδοξη ιστορία, το λαϊκό πολιτισμό και την ξεχωριστή ιδιοπροσωπία του κάθε ενός νησιού.

Όπως, όμως, όλοι οι άνθρωποι έτσι και εμείς έχουμε τις ρίζες μας και αντλούμε τις καταβολές μας από το νησί του βουνού Σάος, το νησί της Σαμοθράκης. Γι’ αυτό το λόγο και θα συνεχίσουμε να αποτελούμε μαχητικούς πρεσβευτές της στους νέους προορισμούς μας και τους επισκέπτες τους.
Διαβεβαιώνω, λοιπόν, και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προβολής της Σαμοθράκης, προωθώντας τον τουριστικό της προορισμό και τα τοπικά προϊόντα της.
Αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για το νησί, επεκτείνουμε από σήμερα σε όλους ανεξαιρέτως τους μονίμους κατοίκους Σαμοθράκης την παροχή της δωρεάν μετακίνησης επιβατών και ΙΧ οχημάτων τους, καθ’ όλο το έτος και για όλα τα νησιά - προορισμούς των πλοίων του ομίλους μας. Ευελπιστούμε, έτσι, να τους δούμε σύντομα κοντά μας, να γνωρίζουν τα Δωδεκάνησα, την απαράμιλλη φυσιογνωμία τους και τα υποδειγματικά μοντέλα ανάπτυξής τους.
Το νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, ωστόσο, δεν αφορά απλά τη δρομολόγηση των πλοίων μας σε νέους προορισμούς, μακριά από τη Σαμοθράκη μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια. Έχει αρχικά να κάνει με τον τερματισμό ενός ανομολόγητου αγώνα, που ξεκίνησε με τα απροσδόκητα προβλήματα των πλοίων μας στη Σαμοθράκη το περασμένο καλοκαίρι και ο οποίος πίστευα ότι ήταν πέρα από τις δυνάμεις μας.
Συνεχίστηκε από μεγάλες δόσεις πικρίας και απογοήτευσης από ανθρώπους που διαψεύσθηκαν ως φίλοι, μεθοδεύσεις και σκόπιμα εμπόδια. Ωστόσο, ανδρώθηκε από την ανέλπιστη συμπαράσταση άλλων ανθρώπων, συνεργατών και πληρωμάτων, ώστε να καταλήξει στην τελική δικαίωση με την επαναδραστηριοποίηση του πλοίου "Σταυρός", αφού πρώτα ανακαινίσθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το νέο αυτό κεφάλαιο για μας δεν είναι η νίκη που πετύχαμε να περάσουμε τις συμπληγάδες. Δεν είναι η δικαίωση που νιώσαμε όταν ξανασταθήκαμε στα πόδια μας. Είναι μια άλλη δικαίωση, αυτή που περιέγραψε ο λογοτέχνης με αξεπέραστο τρόπο "γιατί, πολύ απλά, σε περιμένουν άλλα καλύτερα που μόνο όταν φύγεις θα τα συναντήσεις".
Αυτά τα καλύτερα για μας είναι το νέο χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας ώστε να ανταποδώσουμε την απεριόριστη αγάπη που μας χάρισαν και μας έδωσαν δύναμη. Γι’ αυτούς οφείλουμε να συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να ενώνουμε ανθρώπους και να συνδράμουμε τον κάθε ελληνικό τόπο.


Φώτης Μανούσης - "Σαμοθράκης Ενημέρωση" (facebook)

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες (δυστυχώς λόγω τεχνικού προβλήματος δεν υπάρχει δυνατότητα ανάρτησης ξεχωριστά της κάθε φωτογραφίας), έχουν γίνει αλλαγές στα σαλόνια του πλοίου και εξωτερικά, έχουν εξαφανιστεί οι μαύροι πυκνοί καπνοί.
Καλές θάλασσες, καλές δουλειές και φυσικά χωρίς τα λάθη και τις παραλήψεις του παρελθόντος που σε κάνουν να φύγεις αναγκαστικά ή οικειοθελώς...

Ρίξτε και μια ματιά στην σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία του κυρίου Μανούση για την διάρκεια της (μικρή δυστυχώς, μακάρι από Νοέμβριο να υπάρχει συνέχεια) και την γενναία επιδότηση, εξ ου γαρ και οι απλοχεριές...:


Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr