Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

02 Μαΐου, 2020

Κορωνοϊός: Πότε είναι υποχρεωτικές οι μάσκες – Πώς να τις χρησιμοποιούμε – Οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας - Πως θα ράψουμε προστατευτική μάσκα με θήκη για φίλτρο

Η προστατευτική μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο. ΔΕΝ υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών, την απόσταση, την αποφυγή αγγίγματος του προσώπου. ΜΗΝ βήχετε και ΜΗΝ φταρνίζεστε φορώντας τη μάσκα.
Λεπτομερείς οδηγίες για να χρησιμοποιούμε σωστά τις προστατευτικές μάσκες στα νοσοκομεία και στην κοινότητα εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Οι οδηγίες βασίζονται στις τελικές κατευθύνσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που μελετά τα διαθέσιμα στοιχεία για τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι κάθε είδους μη ιατρικές μάσκες δεν προορίζονται για χρήση σε δομές υγείας. Ούτε πρέπει να χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες Υγείας. Μη ιατρικές μάσκες είναι:
  • Οι μάσκες κοινότητας
  • Τα καλύμματα προσώπου
  • Οι υφασμάτινες μάσκες
  • Οι χειροποίητες μάσκες
Αυτές χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό, με στόχο την κάλυψη του προσώπου του ατόμου, που τη φορά. Διατίθενται έτοιμες στο εμπόριο, αλλά μπορούν να κατασκευαστούν και στο σπίτι από ποικίλα υλικά (συνήθως βαμβακερό ύφασμα ή χαρτί).

Δεν είναι υποκατάστατο των κανόνων προστασίας

Το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζει ότι οι μη ιατρικές μάσκες αποτελούν συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστούν τους βασικούς κανόνες προστασίας:
  • Φυσική απόσταση (πρέπει να μένουμε σε απόσταση 1,5 έως 2 μέτρων από άλλα άτομα, αναλόγως με τον χώρο όπου βρισκόμαστε)
  • Υγιεινή των χεριών (συχνό και καλό σαπούνισμα των χεριών, χρήση απολυμαντικού όταν είναι απαραίτητο)
  • Αποφυγή αγγίγματος προσώπου (δεν βάζουμε ποτέ τα χέρια στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια)
  • Αναπνευστική υγιεινή (π.χ. κάλυψη προσώπου κατά τον βήχα ή το φτάρνισμα με χαρτομάντιλο ή μέσα στον αγκώνα)

Πότε είναι υποχρεωτικές

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας στην κοινότητα καθίσταται υποχρεωτική όταν:
  • Δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας (μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, ανελκυστήρες)
  • Επισκεπτόμαστε νοσοκομεία, ιατρεία, κέντρα υγείας, διαγνωστικά κέντρα
  • Η χρήση μη ιατρικής μάσκας στους εργαζόμενους καθίσταται υποχρεωτική όταν:
  • Εργάζονται σε χώρους εστίασης και σε χώρους, που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα. Τέτοιοι χώροι είναι εστιατόρια, καφέ, super market, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία κ.λπ.
  • Εργάζονται σε χώρους εργασίας, στους οποίους δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας. Τέτοιοι χώροι είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ταξί κ.λπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία, ιατρεία, κέντρα υγείας, διαγνωστικά κέντρα κάνουν χρήση ιατρικής μάσκας.

Οι κανόνες της σωστής χρήσης

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι ο τρόπος χρήσης της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της. Με άλλα λόγια, όσοι χρησιμοποιούν τις μάσκες με λάθος τρόπο, ΔΕΝ προστατεύονται επαρκώς. Φροντίστε, λοιπόν, να ακολουθείτε τους εξής κανόνες:
  • Να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό υγρό πριν εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Να κάνετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το ίδιο και πριν την αφαίρεσή της.
  • Η μάσκα αφαιρείται πάντα τραβώντας ταυτόχρονα τα λάστιχα πίσω από τα αυτιά. Κατά την αφαίρεση βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε το μπροστινό μέρος της μάσκας. Η μάσκα πρέπει να αφαιρείται όταν υγρανθεί.
  • Απορρίψτε την μάσκα με ασφαλή τρόπο, κρατώντας την πάντα από τα λάστιχα.
  • Εάν η μάσκα είναι πολλαπλών χρήσεων (υφασμάτινη) να την πλένετε το συντομότερο δυνατόν μετά την αφαίρεσή της στο πλυντήριο. Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται με κοινό απορρυπαντικό και σε θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου. Όταν στεγνώσει, να την σιδερώνετε.

Όλοι στο σπίτι έχουμε ένα σεντόνι που δεν χρησιμοποιούμε, κάποιες μπλούζες που πια δε φοράμε, αρκεί τα υφάσματα να είναι βαμβακερά και κυρίως με πυκνή ύφανση. στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο που δείχνουν τρόπους κατασκευής μασκών. Για ρίξτε μια ματιά σε αυτό που ακολουθεί, θα μας χρειαστούν...:

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr