Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

24 Αυγούστου, 2021

Κορωνοϊός: Σε ποιες ομάδες ασθενών θα χορηγηθεί τρίτη δόση των εμβολίων στη χώρα μας - Κορωνοϊός: Πλήρης έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer εναντίον της Covid-19 - Όλα τα νέα μέτρα: Οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύει για εργασία, εκπαίδευση, εστίαση και τεστ (βίντεο)

Η χορήγηση θα αρχίσει από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Η αναμνηστική τρίτη δόση κρίθηκε αναγκαία για τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή για άτομα τα οποία λόγω υποκείμενων νοσημάτων ή/και θεραπειών έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό και μειωμένη ανταπόκριση στα εμβόλια.
Οι πληθυσμιακές ομάδες στις οποίες θα χορηγηθεί κατά προτεραιότητα τρίτη δόση των εμβολίων εναντίον της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανακοινώθηκαν κατά την ενημέρωση από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριο Θεμιστοκλέους.
Όπως είπαν, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Η αναμνηστική (τρίτη) δόση θα γίνεται με εμβόλια mRNA (Pfizer/BioNTech, Moderna). Αυτό ισχύει ακόμα και για όσους έχουν κάνει τις δύο πρώτες με εμβόλιο AstraZeneca. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν περάσει τουλάχιστον 4 εβδομάδες από τη δεύτερη δόση.
Οι πρώτες πληθυσμιακές ομάδες για τις οποίες αποφασίστηκε να γίνει τρίτη δόση είναι:
  • Όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων (π.χ. νεφρού, καρδιάς κ.λπ.) ή αιμοποιητικών κυττάρων
  • Οι ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση
  • Οι πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση
  • Οι ασθενείς με καρκίνο που υποβάλλονται σε θεραπεία γι’ αυτόν
  • Οι ασθενείς με ανοσοκαταστολή (εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα). Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων πάσχοντες από αυτοάνοσα νοσήματα, HIV/AIDS, πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες κ.λπ.
Το ανοσοποιητικό εξασθενούν και ορισμένα φάρμακα (υπάρχει συγκεκριμένος κατάλογος). Τρίτη δόση από τα εμβόλια για τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός θα κάνουν και οι ασθενείς που τα λαμβάνουν.

Θωράκιση των ασθενών
Όπως εξήγησε η κυρία Θεοδωρίδου, η τρίτη δόση στοχεύει στην θωράκιση των ασθενών που δεν έχουν καλή απόκριση στα εμβόλια. Η αναμνηστική δόση θα διεγείρει επίσης το ανοσοποιητικό, ώστε να παραγάγει υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων.
Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι το στέλεχος Δέλτα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός ανέτρεψε πολλές προβλέψεις και προσδοκίες. Μολονότι ο εμβολιασμός με δύο δόσεις προστατεύει σε ποσοστό πάνω από 90% από τη βαριά νόσο και τη διασωλήνωση, είναι λιγότερο αποτελεσματικός στην προστασία από την ήπια έως μετρίας βαρύτητας νόσο.
Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους παρότρυνε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές να αποφύγουν για τον πρώτο καιρό την επαφή με ευάλωτες ομάδες. Αν δεν έχουν εμβολιαστεί, τους παρότρυνε να κλείσουν το ραντεβού τους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους παρουσίασε επίσης στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας. Όπως είπε, έχουν εμβολιαστεί πλήρως εναντίον της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός 5,61 εκατομμύρια άτομα. Άλλοι 300.000 άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση από τα εμβόλια. Το τελευταίο 10ήμερο εξ άλλου κλείστηκαν περίπου 90.000 νέα ραντεβού.

Κορωνοϊός: Πλήρης έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer εναντίον της Covid-19
Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech (αυτό που έκανε η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν εμβολιαστεί στην Σαμοθράκη),
 έλαβε πλήρη έγκριση για χορήγηση στις ηλικίες 16 ετών για άνω. Εξακολουθεί προς το παρόν να ισχύει Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) για τους νεότερους εφήβους και ως τρίτη δόση σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό.
Πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της εταιρείας Pfizer/BioNTech για τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, έδωσε η αρμόδια υγειονομική Αρχή των ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), εγκρίνεται για χορήγηση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και πάνω. Τον περασμένο Δεκέμβριο το εμβόλιο είχε λάβει την πρώτη Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Use Auhthorization – EUA). Ακολούθησαν δύο ακόμα EUA, η πρώτη για τους εφήβους και η δεύτερη ως τρίτη δόση για μερικούς ασθενείς.
Σύμφωνα με την FDA, προς το παρόν εξακολουθεί να ισχύει η EUA για τη χορήγηση σε εφήβους (ηλικίες 12 έως 15 ετών). Το ίδιο και για την τρίτη δόση η οποία αφορά μερικούς ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (ανοσοκατασταλμένους).
«Το κοινό μπορεί να είναι βέβαιο ότι το εμβόλιο αυτό πληροί τις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας παρασκευής που απαιτεί η FDA», δήλωσε η Dr. Janet Woodcock, εκτελούσα χρέη επιτρόπου στην FDA. «Μολονότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί εναντίον της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός, αναγνωρίζουμε ότι για μερικούς η πλήρης έγκριση της FDA αποτελεί μία κίνηση που τους δίνει μεγαλύτερη σιγουριά για να εμβολιαστούν. Η σημερινή έγκριση μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να αλλάξουμε την πορεία της πανδημίας».
Το εμβόλιο είναι ένα από τα τρία τα οποία είχαν λάβει Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης στις ΗΠΑ (τα άλλα δύο είναι εκείνα της Moderna και της Janssen/Johnson&Johnson). Διατίθεται με την εμπορική ονομασία Comirnaty και αποτελεί το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC), έως και τις 22 Αυγούστου 2021 είχαν χορηγηθεί στις ΗΠΑ:
  • 204,7 εκατομμύρια δόσεις από το Comirnaty
  • 143,4 εκατομμύρια δόσεις από το Moderna
  • 14,1 εκατομμύρια δόσεις από το Janssen
Αντίστοιχα, πλήρως εμβολιασμένοι ήταν στις ΗΠΑ:
  •  92 εκατομμύρια άνθρωποι με το Comirnaty
  • 64,7 εκατομμύρια άνθρωποι με το Moderna
  • 13,9 εκατομμύρια άνθρωποι με το Janssen

Όπως ήδη συζητιέται εδώ και μέρες και επίσημα το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το απόγευμα της Τρίτης θα ανακοινωθούν νέα μέτρα. Τα οποία σύμφωνα με όλα όσα κυκλοφορούν θα περιλαμβάνουν πολύ αυστηρούς περιορισμούς και απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους. Καθώς και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας - μουσουλμανικής μπούρκας ξανά και στους εξωτερικούς χώρους. Κατά πάσα πιθανότητα καταργούνται τα self test, μιας και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να πληρώνουν για να κάνουν rapid test.

Όλα τα νέα μέτρα: Οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύει για εργασία, εκπαίδευση, εστίαση και τεστ (βίντεο)
Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που θα βρίσκονται σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου του 2022 ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Όπως είπε ο υπουργός κατά το παραπάνω διάστημα:

  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ
  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα
  • Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο δωρεάν self test την εβδομάδα.
  • Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή (10 ευρώ).
  • Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες άνω των 12 ετών θα κάνουν ένα εργαστηριακό rapid τεστ 48 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ οι άνω των 5 ετών θα κάνουν self test.
  • Από 13 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπτώματα.
  • Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.
  • Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
  • Θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία: Θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών. Οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να επιλέξουν αν θα είναι αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) ή μεικτές.
  • Κλειστά γυμναστήρια: Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 48 ωρών
  • Σε κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης διατηρεί βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.
  • Χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ανοιχτούς όπου υπάρχουν συναθροίσεις.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ακόμη ότι θα τηρηθεί χωρίς καμία παράταση το μέτρο αναστολής εργασίας για υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 1 Σεπτεμβρίου με τουλάχιστον μία δόση ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς, συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ τις ανακοινώσεις:

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr