Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

03 Μαΐου, 2022

Μητσοτάκης & υψηλοί προσκεκλημένοι στην Αλεξανδρούπολη για εγκαίνια ΜΕΑ, νέου κτιρίου Ιωακείμιου Γηροκομείου της Μητρόπολης και έναρξη υλοποίησης του έργου του τερματικού σταθμού του ΑΣΦΑ (video & photo) - Παρόν και ο Δήμαρχος Σαµοθράκης

Στις 9:45 το πρωί της Τρίτης 3 Μαΐου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος" το νέο κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου Falcon του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η πρώτη στάση του Πρωθυπουργού κατά την διαδρομή προς την ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων) ήταν το εργοτάξιο για την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης.
Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου και έχει σχεδιαστεί να αποσυμφορήσει τον αστικό ιστό της πόλης από την κυκλοφοριακή επιβάρυνση που υφίσταται λόγω λιμανιού και αεροδρομίου.
Ουσιαστικά, ο νέος Περιφερειακός αποτελεί την οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με αφετηρία στον κλάδο του κόμβου σύνδεσης της Εγνατίας Οδού, φτάνοντας μέχρι το λιμάνι της πόλης.
Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 10:15 το πρωί ο Πρωθυπουργός της χώρας βρέθηκε στην ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια της χoροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμου, παρουσία των βουλευτών του νομού, του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, στελέχη της αυτοδιοίκησης σε Α & Β βαθμό αλλά και του δημάρχου της Ξάνθης και Πρόεδρου της ΔΙΑΑΜΑΘ (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ΑΕ) Μανώλη Τσέπελη.
«Μία αναπτυξιακή κοσμογονία συντελείται στην Αλεξανδρούπολη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, αναφερόμενος και στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι με τη συμμετοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και των ηγετών της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας.
«Τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) είναι η απόδειξη ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις, η κυβέρνησή μας προτιμά τα έργα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το καλοκαίρι του 2019, οποότε ανέλαβε η κυβέρνησή του, σε όλη την Ελλάδα λειτουργούσαν 3 ΜΕΑ και άλλες 5 ήταν υπό κατασκευή με αβέβαιη χρηματοδότηση. Σήμερα λειτουργούν 6 ΜΕΑ, 11 είναι υπό κατασκευή, 7 προς συμβασιοποίηση και άλλες 12 είναι στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα χρειαστεί να γίνουν άλματα για να φτάσει το 2030 να θάβουμε μόνο το 10% των αστικών αποβλήτων και παρατήρησε πως η επιτυχημένη διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση όλων: Της κεντρικής κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων.
Η συγκεκριμένη μονάδα να τονιστεί ότι θα επεξεργάζεται τα υπολειπόμενα σύμμεικτα απορρίμματα όλων των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης και των Δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης της ΠΕ Έβρου, εξυπηρετώντας πληθυσμό 200.000 κατοίκων.
Στη συνέχεια (11:20) ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο νέο κτίριο του Ιωακείμειου Γηροκομείου, δυναμικότητας 104 κλινών οπού παραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Υφυπουργός Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία μίλησε για το μεγάλο αυτό έργο, o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, οι βουλετές του Έβρου, ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Βαγγέλης Ρούφος αλλά και το ζευγάρι Χρήστος και Ζέττα Πιρπιρή οι οποίοι ήταν υποστηρικτές και δωρητές του Γηροκομείου και προς τιμήν δόθηκε το όνομα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του. 
Μια ώρα μετά και συγκεκριμένα στις 12:20 ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μετέβη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου εκεί παρουσία των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, του προέδρου της Σερβίας, του Αμερικανού Πρέσβη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για την έναρξη υλοποίησης του έργου του τερματικού σταθμού του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ).
Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για έργο που σηματοδοτεί τη «σύμπνοια των Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή τους σύμπλευση». Η χερσόνησός μας, όπως είπε, μπορεί να έχει τη δική της θέση στην ενεργειακή μετάβαση ολόκληρης της ηπείρου μας, χτίζοντας γόνιμες συνεργασίες. «Το ανεξάρτητο σύστημα φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης είναι προς αυτήν την κατεύθυνση».
«Με το πολύ σημαντικό αυτό έργο, θα μπορέσουμε πολύ σύντομα να αντικαταστήσουμε το φυσικό αέριο από ρωσικές πηγές. Πρόσφατοι εκβιασμοί της Μόσχας καθιστούν αυτή τη συνεργασία όχι απλά αναγκαία, αλλά και κατεπείγουσα. Η Ελλάδα έχει φροντίσει για τη δική της ενεργειακή επάρκεια, ενώ είναι έτοιμη να συμβάλει και γείτονες χώρες, όπως η Βουλγαρία», είπε ο πρωθυπουργός.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πλωτού σταθμού παραλαβής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG (FSRU), σε απόσταση 17,6 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης και 10 χιλιομέτρων από την πλησιέστερη ακτή, και θα μπορεί να παραδίδει μέχρι και 5,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Με τον νέο τερματικό σταθμό, που είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2023, επιτυγχάνονται τα εξής:
- Ενισχύεται η ενεργειακή επάρκεια και ενεργειακή ασφαλεία της χώρας.
- Διαμορφώνονται εναλλακτικοί τρόποι προμήθειας Φυσικού Αερίου.
- Μειώνεται η εξάρτηση της χώρας απο το ρωσικό Φυσικό Αέριο.
- Η Ελλάδα αποκτά στρατηγικό ρόλο και γίνεται ενεργειακός κόμβος.
- Δημιουργούνται ενεργειακοί διάδρομοι που δεν διέρχονται από τουρκικό έδαφος.
- Δημιουργούνται εργαλεία περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια με βάση τις συνεργασίες των χωρών στον τομέα της ενέργειας.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό καθώς και βίντεο από τη live μετάδοση του e-evros.gr από τα εγκαίνια της ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης, βίντεο από τα εγκαίνια του νέου γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και της εκδήλωσης εγκαινίων στο λιμάνι παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:


Να ευχαριστήσω τον φίλο αναγνώστη από την Αλεξανδρούπολη Γ. Τ. που μου έστειλε μία φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται και ο Δήμαρχος Σαµοθράκης.
Σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός στην περιοχή μας, η παρουσία και του Δήμου Σαμοθράκης ήταν επιβεβλημένη.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr